Geri Dön

Kolay poğaça nasıl yapılır?- Sade poğaça tarifi

Evinizde mis gibi kokacak sade poğaça tarifi, kahvaltıların ve beş çayının vazgeçilmezi. Poğaça tarifleri arasında en basit ve kolay poğaça olan sade poğaça için malzemeleri hazırlayın. Peki, kolay poğaça nasıl yapılır? İşte kolay ve sade poğaça yapımı...

Kolay poğaça nasıl yapılır?- Sade poğaça tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1/2 su bardağı ılık su
-1/2 su bardağı ılık süt
-1/4 su bardağı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı kuru maya
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 adet yumurta beyazı
-1 çay kaşığı tuz
-3,5 su bardağı un

Üzeri için:
-1 adet yumurta sarısı
-2 yemek kaşığı

Kolay Poğaça Nasıl Yapılır?

-Bir kaba; ılık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı koyup, parmağınızla karıştırarak mayayı eritin.
-Üstüne, yumurta beyazını, tuzunu, ve yağı ilave edip güzelce karıştırın.
-Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
-Hazırladığınız hamurun üstünü streç filmle kapatın ve 40 dakika kadar mayalanması için ılık bir yerde bekletin.
-Hamur mayalandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bu şekilde tepside 15 dakika kadar daha bekletin.
-Ardından bir fırça yardımıyla üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.-
-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğumuş olarak servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber