Geri Dön

Kremalı mantar çorbası tarifi

Çorba sevenlere alternatif bir tarif olan kremalı mantar çorbası hem besleyici, hem sağlıklı, hem de lezzetli. İşte kremalı mantar çorbasının yapılışı.

Kremalı mantar çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-200 gram ince doğranmış mantar
-1 tane rendelenmiş kuru soğan
-5-6 su bardağı kaynamış su
-200 gr krema
-3 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1.5 yemek kaşığı tereyağı
-1 tane kesme şeker
-1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı tuz

Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencerenin içine sıvıyağ ile rendelenmiş soğanları döküp kavuralım.

Sonra üzerine dilimlenmiş mantarları katıp kavurmaya devam edelim.

Mantarlar suyunu çekene kadar kavuralım.

Ardından içine 5 veya 6 su bardağı kaynamış su ilave ederek çorbamızı kaynamaya bırakalım.

Ayrı bir tencereye tereyağını ve unu döküp iyice kavuralım.

Kavrulan unun içine kremayı dökelim ve tahta kaşıkla kavurmaya devam edelim.

Sonra mantarlı çorbamızın suyundan unlu karışıma biraz döküp çırpalım.

Unlu karışımı tekrardan kremalı mantarlı çorbamızın içine dökelim ve çırpmaya devam edelim.

Son olarak yemeğimizin içine şeker, tuz ve karabiberi döküp karıştıralım.

Çorbamızı 15 dakika kısık ayarda demlenmeye bırakalım, ardından servis edelim.

Afiyet olsun

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber