Geri Dön

Fransız soğan çorbası tarifi

Farklı çorba tarifleri arayanlar için mükemmel bir tada sahip olan Fransız soğan çorbasını öneriyoruz. Üzeri baget ekmeği ve gravyer peyniri ile kaplı olan bu çorbayı mutlaka deneyin. Peki, Fransız soğan çorbası nasıl yapılır? İşte eşsiz lezzet Fransız soğan çorbası için malzemeler ve yapım aşamaları...

Fransız soğan çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
İnce dilimlenmiş 3 tatlı soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
6 su bardağı et suyu
1 kurutulmuş defne yaprağı
2 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
Koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber
Küçük parçalar halnide dilimlenmiş baget ekmek
Yarım su bardağı rendelenmiş Gravyer peyniri

Servis için:

Taze frenk soğanı

Fransız Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. adım: Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritin. 

2. adım: Soğanı ilave edip yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.

3. adım: Ateşi kısın ve soğanlar altın sarısı ve karamelize olana kadar 15-20 dakika pişirmeye devam edin. Sarımsakları ekleyin.

4. adım: Soğan karışımına et suyu, defne yaprağı ve kekiği ekleyin. Çorbanın tadı güzel olana kadar kısık ateşte 6-7 saat pişirin.

5. adım: Daha sonra çorbayı tuz ve karabiberle baharatlandırın. 

6. adım: Fırını ve fırına uygun kaseleri önceden ısıtın. Çorbayı fırına uygun kaselere koyun ve her birinin üzerine 2 dilim baget koyun. 

7. adım: Bagetin üstüne gravyer peyniri ekleyin. 

8. adım: Çorbayı, peynir eriyene ve iyice kızarana kadar 2-3 dakika fırında pişirin. 

Son adım: Frenk soğanı ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar