Geri Dön

Kremalı patatesli köfte tarifi

Kanal D ekranında yayınlanan sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün gelinler Kremalı Patatesli Köfte konusunda hünerlerini sergileyecek. Kayınvalideler, gelinler tarafından yapılan Kremalı Patatesli Köfte yemeklerini gün sonunda tadacak ve en yüksek puanları kendi gelinlerine verebilmek için tadım yapacak. Peki Kremalı Patatesli Köfte nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Kremalı patatesli köfte tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Köfte için malzemeler;
250 gr. kıyma
Çeyrek su bardağı ekmek kırıntısı – panko
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru kekik

Harcı için malzemeler;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan – piyazlık doğranmış
2 diş sarımsak
10 adet mantar – ince dilimlenmiş
1 adet patates
1,5 su bardağı krema (300 ml)

Üzeri için malzemeler;
Kaşar peyniri – rende

Kremalı Patatesli Köfte Nasıl Yapılır?

Köfte için;

Bir karıştırma kabında kıyma, ekmek kırıntısı, tuz, karabiber ve kuru kekiği yoğurun.

Yoğurduğunuz köfte harcını iki yağlı kağıt arasında ince olacak şekilde açın.

Hazırladığınız köfte harcını önce boyuna doğru şeritler sonra enine doğru dikdörtgen şeritler olacak şekilde kesin.

Tavanızı ocakta ısıtın ve köftelerinizi arkalı önlü pişirin.

Harcı için;

Patatesleri yuvarlak olacak şekilde isterseniz mandolin yardımıyla ince ince dilimleyin.

Tavanızı ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip ısıtın.

Jülyen doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif kavurun.

Ardından ince doğradığınız sarımsakları ve ince doğradığınız mantarları ekleyip pişirin.

Mantarlar sularını çekince bir tabağa alın ve bekletin.

Birleştirmek için;

Yuvarlak cam fırın kabınızın taban kısmına hafif krema gezdirin.

Ardından patates, mantarlı harç ve köftelerinizi yerleştirin.

Bu şekilde bütün malzemeyi hazırlayın, en üste patatesin gelmesine dikkat edin.

En üstüne kremayı gezdirin.

Fırın kabınızın üzerini yemeğe değmeyecek şekilde alüminyum folyoyla kapatın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Pişme süreniz dolunca folyoyu kaldırın ve kaşar peyniri serpiştirip peynirler eriyene kadar 15 dakika daha pişirin.

Kaşar peynirleriniz eriyince fırından çıkarın ve sıcak servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber