Geri Dön

Çikolata Kaplı Muz Tarifi

Hem büyüklerin hem de küçüklerin bayılacağı, dondurma imajı veren çikolata kaplı muz tarifini sizinle paylaşıyoruz. Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz, ayrıca şekersiz beslenenlerin favorisi olacak bu sağlıklı tarifi mutlaka deneyin. Çikolata sosuna buladığınız donmuş muzların dışını hindistan cevizi, goji berry, antep fıstığı ya da granola karışımıyla kaplayarak ortaya harika bir lezzet çıkaracaksınız. İşte dondurmayı andıran çikolata kaplı muz tarifi...

Çikolata Kaplı Muz Tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 büyük muz
Yarım fincan kakao tozu
Yarım fincan eritilmiş hindistancevizi yağı
Yarım fincan saf akçaağaç şurubu ya da bal 

Dışını kaplamak için:

Toz hindistan cevizi
Antep fıstığı
Goji berry
Granola karışımı

İhtiyacınız olacak son malzeme:

 8 ahşap dondurma çubuğu

Çikolata Kaplı Muz Nasıl Yapılır?

PEMBENAR ÖZEL 

1. adım: Bir tepsiye yağlı kağıt serin.

2. adım: Muzları ikiye bölün ve her bir muzun ortasına uzunlamasına bir şiş veya dondurma çubuğu yerleştirin. 

3. adım: Muzları sertleşmesi için dondurucuya koyun.

4. adım: Daha sonra çikolata sosunu yapmaya başlayın. Küçük bir karıştırma kabında kakao, akçaağaç şurubu ve hindistan cevizi yağını pürüzsüz olana kadar karıştırın.

5. adım: Muzları kaplayacağınız malzemeleri ayrı tabaklara bölüm.

6. adım: Donmuş muzları eşit bir şekilde çikolata sosuna batırın.

7. adım: Çikolata donmadan istediğiniz karışım (hindistan cevizi, antep fıstığı, goji berry veya granola karışımı) ile muzları kaplayın. 

8. adım: Tüm muzları bu şekilde yaptıktan sonra yeniden yağlı kağıt üzerine koyun ve 30 dakika boyunca sertleşmesi için dondurucuya kaldırın.

Son adım: Ve dondurmayı andıran çikolata kaplı muzlarınız hazır! 

Not: Bu şekilde 1 ay kadar dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber