Geri Dön

Otlu mücver tarifi

Otlu Mücver nasıl yapılır sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Soğuk başlangıçlar arasında yer alan Otlu Mücver Türk Mutfağında sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Bu akşam ekrana gelecek olan MasterChef yarışmasında kalan 9 yarışmacı tarafından takım oyununda yapılacak olan soğuk başlangıç yemek için malzemeler ve tarif merak ediliyor. Peki Otlu Mücver nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Otlu mücver tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

200'er gram arapsaçı (rezene), hindiba ve ebegümeci
8'er dal maydanoz, dereotu ve nane
3 dal fesleğen, 3-4 dal taze soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan, 3 diş sarımsak
1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un
1 paket bayat tost ekmeği
Tuz, karabiber
Servis için: Süzme yoğurt, kırmızı biber
Kızartmak için: Sıvı yağ

Otlu Mücver Nasıl Yapılır?

Otlu Mücver nasıl yapılır tarifi ve malzemeleri nelerdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bu akşam ekrana gelecek olan MasterChef yarışmasında Mavi takım kaptanı Barbaros Yoloğlu'nun seçtiği yemekler arasında yer alan Otlu Mücver nasıl yapılır sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki Otlu Mücver nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?

OTLU MÜCVER YAPILIŞI

Zeytinyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsağı rengi dönene dek kavurun. Daha sonra geniş bir kaba aktarın.

Tüm otları ve taze soğanı ince kıyıp soğana katın. Üzerine yumurta, un, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın.

Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak ve yassı şekil verin.

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip, rondodan geçirin. Daha sonra süzgeçten geçirerek eleyin.

Hazırladığınız mücverleri, elekten geçirdiğiniz ekmeğe bulayın.

Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Süzme yoğurt ve kıyılmış biber eşliğinde servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber