Geri Dön

Tahinli Çörek Tarifi

Tahin sevenlere pastanedeki tadını aratmayacak tahinli çörek tarifini paylaşıyoruz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz çok lezzetli olan tahinli çörek, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Peki, tahinli çörek nasıl yapılır? İşte tahinli çörek tarifi...

Tahinli Çörek Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 yumurta
3 kaşık şeker
1 tutam tuz
1 paket kuru maya
50 gram tereyağı
Yarım bardak su
Yarım bardak süt
3,5 bardak un

İçi için:

1 bardak tahin
1 bardak çekilmiş ceviz
10 kaşık şeker

Üzerine:

1 yumurta sarısı

Tahinli Çörek Nasıl Yapılır?

1. adım: Bir tencereye süt, su ve tereyağını alıp yağ eriyene kadar ısıtın. Maya, şeker, tuz ve yumurtaların olduğu kaba ısıttığınız sütlü karışımı ilave edin. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın.

2. adım: Unladığınız bir kaba hamuru alıp üzerini nemli bezle örtün.

3. adım: 1 saat kadar mayalandırdıktan sonra hamurdan elma büyüklüğünde bezeler alarak un da serperek merdaneyle oval bir şekilde açın.

4. adım: Açtığınız hamura fırçayla tahin sürün, ceviz ve şeker serpin. Uzunlamasına rulo şeklinde sarın.

5. adım: Yine uzunlamasına bir bıçakla kestikten sonra sarmal şekilde dolayın. İstediğiniz gibi şekillendirin.

6. adım: Bütün hamur için aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiye çörekleri dizin.

Son adım: Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber