Geri Dön

Taze bakla köftesi tarifi

Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezi olan bakla ile köfte hazırlamaya ne dersiniz? Özellikle bakla sevmeyenler ve yiyemezler için bu tarif harika bir seçenek olacaktır. Sıcak havalarda, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak olan taze bakla köftesi tarifi için malzemeleri hazırlayın. Evde kolayca yapabileceğiniz bakla köftesini denemenizi tavsiye ediyoruz. Üzerine yoğurt ile servis yapabilir, böylece serinletici özelliğinden de faydalanabilirsiniz. İşte taze bakla köftesi tarifi...

Taze bakla köftesi tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-250 gram taze bakla
-1 adet orta boy havuç
-1 adet yumurta
-1 diş sarımsak
-1 adet küçük boy soğan
-3 yemek kaşığı un
-3 tutam dereotu
-3 tutam maydanoz
-Karabiber
-Tuz

Taze Bakla Köftesi Nasıl Yapılır?

-Baklanın başlarını bıçak yardımı ile kesin ve ortadan ikiye bölüp, yıkayın.
-Havucu 3-4 parçaya kesin ve derin bir tencereye taze baklaları, havucu koyun. Üzerine su ve tuz ekleyin,
yumuşayıncaya kadar haşlayın.
-Haşladığınız taze baklaların ve havucun suyunu süzün. Mutfak robotuna koyun 2-3 saniye kadar karıştırın.
-Daha sonra parçaladığınız malzemeleri karıştırma kabına koyun.
-Üzerine yumurtayı kırın. Maydanoz ve dereotu ekleyin. Rendelenmiş sarımsak ve soğanı da koyun.
-Son olarak tuz, karabiber ve unu ekleyin iyice karıştırın.
-Geniş bir tavaya sıvıyağ ekleyin ve tavayı kızdırın.
-Hazırladığınız taze bakla karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle şekil vererek önlü arkalı
kızartın.
-Köftelerinizin fazla kalın olmamasına dikkat edin.
-Pişen taze bakla köftesini servis tabağına alın.
-Sıcak ya da soğuk olarak yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber