Tutmaç çorbası tarifi, malzemeleri | Tutmaç çorbası nasıl yapılır?
Tutmaç çorbası nasıl yapılır? Erzurum, Bingöl ve Kastamonu'da sıklıkla yapılan Tutmaç çorbası malzemeleri nelerdir? İşte Tutmaç çorbası tarifi ve malzemeleri...

Tutmaç çorbasının yapılışını ve malzemelerini sizler için derledik. Bol malzemeli olan Tutmaç çorbası yerken hem görsel bir şölen yaşatıyor hem de oldukça doyurucu. İşte Tutmaç çorbasının yapılışı...
TUTMAÇ ÇORBASI MALZEMELERİ
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı erişte
Yarım su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 litre su Terbiyesi için Malzemeler
1 yemek kaşığı un
1 ad yumurta sarısı
1,5 su bardağı süzme yoğurt
TUTMAÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Çorba tenceresinde suyu kaynatın, kaynayan suyun içerisine nohut, mercimek ve erişte ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın. Ayrı bir kâsede terbiye için olan malzemeleri çırpın. Kaynattığınız çorbanın suyundan 1 kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp karıştırın. Bu işlemi terbiyeyi ısıtıncaya kadar devam edin. Terbiyeyi çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve çorbaya ilave edip 1 taşım kaynatıp sıcak servis edin.