Geri Dön

Uzak Doğu lezzetini alan susamlı ve brüksel lahanalı fırında somon tarifi

Dünya üzerinde birçok lezzetli somon tarifleri yapılıyor. Bu sefer somon tarifleri arasında tamari ve susam yağında marine edilen, brüksel lahanasıyla fırınlanmış somon tarifini paylaşıyoruz. İşte Uzak Doğu usulü susamlı ve brükel lahanalı fırında somon tarifi...

Uzak Doğu lezzetini alan susamlı ve brüksel lahanalı fırında somon tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

150 - 200 gr somon fileto 
12 adet ortadan bölünmüş brüksel lahanası
Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve karabiber

Sosu için:

2 diş kıyılmış sarımsak
Bir miktar rendelenmiş zencefil
1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
1 çorba kaşığı tamari
1 çorba kaşığı susam
Yarım çay kaşığı susam yağı
Bir tutam biber

Susamlı ve Brüksel Lahanalı Somon Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 

1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun.

2. adım: Sarımsakları kıyın, zencefili rendeleyin ve diğer marine malzemelerini büyük bir kaseye ekleyin.

3. adım: Kaseye ikiye bölünmüş brüksel lahanası ekleyin ve her yerini bu sosa bulayın. 

4. adım: Somon filetolarını fırın tepsisine koyun. Deniz tuzu ve karabiber ekleyin. Brüksel lahanasını somonun etrafına dağıtın ve kalan sosu filetolarının üzerine gezdirin.

5. adım: 20 dakika fırında pişirin. Somonu fırından çıkarın ve balığın tamamen pişip pişmediğini kontrol etmek için ortasını ayırın. 

Son adım: Somonu brüksel lahanası ile servis edin. 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber