Uzak Doğu lezzetini alan susamlı ve brüksel lahanalı fırında somon tarifi
Dünya üzerinde birçok lezzetli somon tarifleri yapılıyor. Bu sefer somon tarifleri arasında tamari ve susam yağında marine edilen, brüksel lahanasıyla fırınlanmış somon tarifini paylaşıyoruz. İşte Uzak Doğu usulü susamlı ve brükel lahanalı fırında somon tarifi...
Malzemeler
150 - 200 gr somon fileto
12 adet ortadan bölünmüş brüksel lahanası
Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve karabiber
Sosu için:
2 diş kıyılmış sarımsak
Bir miktar rendelenmiş zencefil
1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
1 çorba kaşığı tamari
1 çorba kaşığı susam
Yarım çay kaşığı susam yağı
Bir tutam biber
Susamlı ve Brüksel Lahanalı Somon Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun.
2. adım: Sarımsakları kıyın, zencefili rendeleyin ve diğer marine malzemelerini büyük bir kaseye ekleyin.
3. adım: Kaseye ikiye bölünmüş brüksel lahanası ekleyin ve her yerini bu sosa bulayın.
4. adım: Somon filetolarını fırın tepsisine koyun. Deniz tuzu ve karabiber ekleyin. Brüksel lahanasını somonun etrafına dağıtın ve kalan sosu filetolarının üzerine gezdirin.
5. adım: 20 dakika fırında pişirin. Somonu fırından çıkarın ve balığın tamamen pişip pişmediğini kontrol etmek için ortasını ayırın.
Son adım: Somonu brüksel lahanası ile servis edin.
Afiyet olsun.