Dünya Kupası 5 gollü düelloda müthiş geri dönüş! Belhanda'ya şans doğdu

5 gollü düelloda müthiş geri dönüş! Belhanda'ya şans doğdu

14.11.2022 - 10:19 | Son Güncellenme:

Fransa Ligue 1'in 15. hafta karşılaşmasında Monaco, kendi sahasında Marsilya'yı konuk etti. Heyecan dolu karşılaşma II. Louis Stadyumu'nda oynandı. Kritik maç, Marsilya'nın müthiş geri dönüşü ile 3-2 sona erdi. Milli futbolcu Cengiz Ünder, oyuna ikinci yarı dahil oldu. Maçta yaşanan olay sonrası Adana Demirspor'un Faslı yıldızı Younes Belhanda'ya büyük bir şans doğdu.

5 gollü düelloda müthiş geri dönüş Belhandaya şans doğdu

Marsilya, Fransa Ligue 1'in 15. haftasında Monaco'ya konuk oldu. Zorlu müsabaka II. Louis Stadyumu'nda oynandı. Heyecan dolu karşılaşmayı Marsilya, son dakikalarda attığı gol ile 3-2 kazandı.

Haberin Devamı

Mücadelenin 35. dakikasında konuk ekip Alexis Sanchez'in attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarının son dakikalarında kazanılan penaltıyı Monaco'da Ben Yedder filelere gönderdi. İlk yarısı 1-1 sona eren maçın 72. dakikasında Monaco, Kevin Volland'ın attığı golle 2-1 öne geçti. Konuk ekip 83. dakikada Veretout ve 90+8. dakikada Kolasinac'ın attığı gollerle sahadan 3-2 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

BELHANDA'YA ŞANS DOĞDU

Monaco ile Marsilya arasında oynanan maçta Amine Harit tahlitsiz bir sakatlık geçirdi. Karşılaşmanın 62. dakikasında Guendouzi'nin pasına hareketlenen Amine Harit, Monaco savunmasında Disasi ile çarpışarak yerde kaldı. Tecrübeli futbolcu, sakatlıktan dolayı oyuna devam edemedi. Çapraz bağlarında yırtılma meydana gelen Harit, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

5 gollü düelloda müthiş geri dönüş Belhandaya şans doğdu

Katar'daki Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan Fas'ın açıklanan kadrosunda yer alan Harit'in tedavisine başlandı. Sakatlığı sebebiyle Dünya Kupası'na gidememe ihtimali yüksek olan yıldız oyuncunun yerine, Adana Demirspor'dan Younes Belhanda'nın ismi geçiyor.

Belhanda ile birlikte Al-Ain'den Soufiane Rahimi ile Ferencvaros'tan Ryan Mmaee de adaylar arasında gösteriliyor.

TUDOR'DAN HARİT AÇIKLAMASI

Marsilya'nın tecrübeli teknik direktörü Igor Tudor, karşılaşmanın ardından sakatlık yaşayan Amine Harit hakkında konuştu. Hırvat teknik adam, "Harit'in sakatlığı sebebiyle çok mutsuzum. Oyundan çıkması da bizi etkiledi. Onunla tüm hafta boyunca Dünya Kupası üzerine konuşmalar yaptık. Şimdi hastanede, ancak durumu iyi değil gibi" ifadelerini kullandı.

Marsilya kurmayları, Amine Harit'i sezon başında Schalke'den zorunlu satın alma maddesiyle transfer etmişti. Faslı futbolcu, bu sezon Marsilya forması ile toplam 16 resmi karşılaşmaya çıktı. Söz konusu maçlarda 1 kez rakip kaleleri sarsmayı başardı. Harit, bunun yanında takım arkadaşlarına 3 gol pası verdi. Faslı futbolcunun güncel piyasa değeri 14 milyon euro olarak gösteriliyor.