Skorer Almanya Cumhurbaşkanı Köhler: Almanya'nın maçı kazanacağına inanıyorum

Almanya Cumhurbaşkanı Köhler: Almanya'nın maçı kazanacağına inanıyorum

25.06.2008 - 18:30 | Son Güncellenme:

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Almanya’nın Türkiye’ye karşı kazanacağı tahmininde bulundu.

Almanya Cumhurbaşkanı Köhler: Almanyanın maçı kazanacağına inanıyorum

         Cumhurbaşkanı Köhler, özel Alman televizyonu N24’e yaptığı açıklamada, bu karşılaşmanın Alman ve Türkleri birbirlerine daha da yakınlaştıracağı inancını dile getirerek, "Almanya’nın kazanacağına inanıyorum" dedi.
         Almanya Başbakanı Angela Merkel de "Öncelikle güzel ve adil bir maç olmasını diliyorum, daha sonra da Alman takımına şans diliyorum. Ben de izleyeceğim ve heyecanlanacağım" şeklinde konuştu.
         Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise hiç kimsenin bu güzel futbol şölenini bozmayı düşünmemesi umudunu dile getirdi.
         Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, bu maçın Almanlar ve Türkler için birbirlerine farklı bir açıdan bakmaları yönünde büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Almanların ve Türklerin birlikte kutlama yapmaları dileğinde bulundu.
         Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, Türk milli takımının finale ulaşmasının Almanya’da yaşayan Türklerin kendilerine duydukları güveni artıracağını belirterek, çoğu Türkün ayrımcılığa uğradığını, milli takımın zafer elde etmesi durumunda Almanlarla eşit düzeyde oldukları duygusunu yaşayacaklarını söyledi.
         Kolat, Türk ve Alman taraftarlardan da maçı birlikte izlemelerini ve birlikte iyi vakit geçirmelerini istedi.
         Alman hükümetinin sözcü yardımcısı Thomas Steg de bugün Berlin’de yaptığı açıklamada, maçı izlemeye Basel kentine gidecek olan Başbakan Angela Merkel’e İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ile Savunma Bakanı Franz Josef Jung’un eşlik edeceklerini söyledi.