Diğer Antalya'da Olimpik Sporcular Zirvesi! Team Türkiye Paris öncesi buluştu

Antalya'da Olimpik Sporcular Zirvesi! Team Türkiye Paris öncesi buluştu

29.12.2023 - 14:00 | Son Güncellenme:

Team Türkiye Olimpik Sporcular Zirvesi, Paris 2024 Olimpiyatları öncesinde birçok aktivite gerçekleştirerek sporcuların takım ruhunu pekiştirmesi amaçlandı.

Antalyada Olimpik Sporcular Zirvesi Team Türkiye Paris öncesi buluştu

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle Gloria Sports Arena’da gerçekleşen Team Türkiye Olimpik Sporcular Zirvesi Paris 2024 Olimpiyatları öncesinde dört günlük bir kamp sürecine de ev sahipliği yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi çatısı altında Paris Olimpiyatları'na hazırlanan farklı branşlardan sporcular için hazırlanan kampta, takım ruhunu pekiştirme, deneyimlerin paylaşımı gibi birçok farklı başlıkta hazırlanan eğitim oturumları sporculardan yoğun ilgi gördü. Atıcılık, boks, cimnastik, güreş, modern pentatlon, taekwondo, yelken branşlarından sporcu ve antrenörlerin katılımıyla gerçekleşen kamp programı boyunca diğer dallardan sporcu arkadaşlarını tanıma, birlikte vakit geçirme ve Team Türkiye ruhunu pekiştirme şansı bulan milli takımlarımız, beslenme, zihinsel hazırlık, kariyer gelişimi ve finansal yönetim alanlarındaki bilgilendirme oturumlarına katılmanın ve mutfak sanatları, golf, plaj voleybolu gibi eğlenceli aktiviteler gerçekleştirdiler.

Haberin Devamı

20 Aralık Salı günü açılışı gerçekleşen zirvede, Gloria Sports Arena CEO’su ve TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir, Voleybol Kadın Milli Takım Kaptanı ve TMOK Sporcu Komisyonu Başkanı Eda Erdem, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve GSB Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi konuştular.

Zirvenin kapanış yemeğinde ise Neşe Gündoğan ve Elif Özdemir’in yanı sıra TMOK’un 2016 – 2020 dönemi Sporcu Komisyonu Başkanı olan Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçimiz Taha Akgül sporcu arkadaşlarını temsilen konuşma yaptı.

Zirvenin ardından açıklamada bulunan TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, “Paris 2024, Türkiye Cumhuriyeti açısından tarihi öneme sahip çünkü yüz yıl önce Paris’te ilk Olimpiyat takımımız ülkemizin, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sağladığı destek ile yarışmıştı. TMOK olarak Olimpiyat Oyunlarına hazırlık bağlamında birçok Olimpik spor dalından milli sporcumuzu Gloria Sports Arena’da bir araya getirdiğimiz zirveyi sporcularımızın kaynaşmaları, tek takım olma duygusunu yaşamaları ve performanslarını artırması açısından önemli bir etkinlik olarak görüyorum. Olimpiyat Komitemizin önderliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın ve federasyonlarımızın desteği ile ülkemizde ilk kez yapılan bu çalışmanın Paris 2024’te temel hedefimiz olan daha fazla sporcu ile yarışmaya ve daha fazla madalya kazanmaya katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan: “TMOK olarak Gloria Sports Arena’nın desteği, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Olimpik Federasyonlarımızın iş birliği ile Paris 2024’e hazırlanırken, sporcularımızı ve teknik ekiplerimizi bir araya getirmek, birbirleri ile tanışmaları, birbirlerinden ve katılımcı uzmanlarımızdan öğrenmeleri, bütünleşmeleri, takım ruhu oluşturmaları ve Paris 2024’e odaklanmaları için bir program yaptık. Sizlerin buradan çok mutlu ve memnun ayrıldığınızı umuyor, bu duyguları yüzlerinizde görebiliyoruz. Bu kampa katıldığınız ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elinizden gelen gayreti gösterdiğiniz için sizlere, ayrıca bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emeği olan Gloria Sports Arena’ya teşekkür ediyorum. Paris 2024 yolunda hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“2024 Paris Olimpiyatları’na hazırız”
Heyecan verici etkinlikte söz alan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi: “ 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda aldığımız ve gururla taşıdığımız 13 madalyayla 2024 yılına hazırız. İlk hedefimiz sahip olduğumuz bu başarıyı korumak ve yeni başarılarla Paris’ten dönmek. Team Türkiye çatısı altındaki tüm sporcularımızın fiziksel ve mental bütünlüklerini destekleyen muazzam kamp süreçlerinin ardından 2024 Paris Olimpiyatları’nda unutulmaz anlara imza atacaklarına eminim” dedi.
“Her zaman sporun ve sporcularımızın yanındayız”

CEO Elif Özdemir: “Gloria Sports Arena olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin desteğiyle kurulan Team Türkiye etkinliği kapsamında saygıdeğer komite ekibimizi, Bakanlık temsilcilerini, değerli sporcularımızı ve antrenörlerimizi dört gün süren kamp sürecince ağırladığımız için çok mutluyuz. Gloria Sports Arena olarak, Paris 2024 Olimpiyatları öncesi sporcularımızın olimpiyat ortamını hissedecekleri ve takım ruhunu pekiştirecekleri bir kamp sürecine ev sahipliği yaparak her zaman sporun ve sporcularımızın destekçisi olduğumuz için gururluyuz” diyerek Team Türkiye Olimpik Sporcular kampı boyunca 47 sporcuya motivasyon, fiziksel kondisyon kontrolü, beslenme önerileri, sağlık testleri ve antrenman olanaklarından faydalanabilecekleri bir ortam yarattıklarının altını çizdi.
Voleybol A Milli Kadın Takımı Kaptanı ve TMOK Sporcu Komisyonu Başkanı Eda Erdem, “Paris 2024’e hazırlanırken sporcu arkadaşlarımızla, antrenörlerimizle bir araya gelmekten çok mutlu olduk. Bu özel programın Paris 2024'e hazırlık süreçlerimiz için takım içerisinde destekleyici bir güç olacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül, “Team Türkiye Olimpik Sporcular Zirvesinin amacına ulaştığını düşünüyorum. Her bir arkadaşımın dönüşünün de bu şekilde olduğunu görüyorum. Bu zirve tüm sporcularımızın kaynaşması, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda da birlikteliğimizi sağlayabilmemiz açısından çok önemli oldu. Çoğumuz birbirimizi görüyor ama yakından tanımıyorduk. Paris’te sağlayacağımız birliktelik ile beraber Tokyo’da kazandığımız başarıların üstüne çıkmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları yolunda tüm sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar