Dünya Kupası Arjantin - Fransa finaline Angel Di Maria damgası! Gözyaşlarını tutamadı

Arjantin - Fransa finaline Angel Di Maria damgası! Gözyaşlarını tutamadı

18.12.2022 - 18:57 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası Finali'nde Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakada yıldızlaşan isim Angel Di Maria oldu. Tecrübeli futbolcu maç devam ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Arjantin - Fransa finaline Angel Di Maria damgası Gözyaşlarını tutamadı

Arjantin, 2022 Dünya Kupası Finali'nde Fransa ile mücadele etti. Dev karşılaşma Lusail Iconic Stadyumu'nda oynandı. Heyecan dolu karşılaşmada Arjantin'in yıldızı Angel Di Maria'nın performansı dikkat çekti. 34 yaşındaki oyuncu maça damga vuran isim oldu.

Haberin Devamı

Arjantin Milli Takımı'nın yıldızı Angel Di Maria, 2022 Dünya Kupası'nda grup aşamasında Suudi Arabistan, Meksika ve Polonya ile oynanan maçlara ilk 11'de başladı. Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Lionel Scaloni, Angel Di Maria'yı Avustralya, Hollanda ve Hırvatistan maçlarında yedek kulübesine çekti. 34 yaşındaki yıldız futbolcu, Fransa ile oynanan Dünya Kupası Finali'nde ilk 11'deki yerini yeniden aldı.

PENALTI KAZANDIRDI

Angel Di Maria, zorlu müsabakanın 23'üncü dakikasında sahneye çıkan isim oldu. 34 yaşındaki yıldız futbolcu Ousmane Dembele'yi çalımladıktan sonra Fransa ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Angel Di Maria'nın kazandırdığı penaltıda fileleri Lionel Messi havalandırdı.

Arjantin - Fransa finaline Angel Di Maria damgası Gözyaşlarını tutamadı

ARJANTİN'İ RAHATLATTI

Haberin Devamı

Angel Di Maria karşılaşmanın 36'ncı dakikasında bir kez daha sahneye çıktı. Hızlı gelişen atakta fileleri havalandıran Angel Di Maria, Arjantin'i rahatlatan isim oldu. 34 yaşındaki futbolcunun golü sonrası Arjantin tribünleri büyük bir sevinç yaşadı.

Angel Di Maria gol sevincinde gözyaşlarına hakim olamadı. Arjantin'de futbolcular tecrübeli futbolcuyu tebrik etti. Angel Di Maria tribünlerden alkış toplayan isim oldu.

Arjantin - Fransa finaline Angel Di Maria damgası Gözyaşlarını tutamadı

DESCHAMPS'TAN ERKEN HAMLE

Angel Di Maria ve Arjantin Milli Takımı'nın etkili oyunu sonrası Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps oyuna erken müdahalelerde bulundu. Horozlar'da Ousmane Dembele ve Olivier Giroud kenara geldi. Kalan sürede Thuram ile Kolo Muani görev yaptı.

Opta'nın verilerine göre; Fransa, Opta'nın Dünya Kupası'nda detaylı analize başladığı 1966'daki turnuvadan bu yana bir final maçının ilk yarısını şut çekemeden tamamlayan ilk takım oldu.

Opta'nın verilerine göre; Angel Di Maria, 1966'daki turnuvadan bu yana bir Dünya Kupası finalinde hem gol atan hem de takımına penaltı kazandıran ilk oyuncu oldu.