Fenerbahçe Belçika'dan kritik maç öncesi olay açıklama: Fenerbahçe bedelini öder!

Belçika'dan kritik maç öncesi olay açıklama: Fenerbahçe bedelini öder!

07.03.2024 - 14:17 | Son Güncellenme:

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe bu akşam Union Saint-Gilloise ile karşı karşıya gelecek. Belçika ekibi Sint-Truiden'in U21 teknik direktörü Serdal Güvenç, Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu'ndaki rakibini değerlendirdi.

Belçikadan kritik maç öncesi olay açıklama: Fenerbahçe bedelini öder

UEFA Konferans Ligi son 16 turunda temsilcimiz Fenerbahçe, Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Kritik maç öncesi Belçika ekibi Sint-Truiden'in U21 teknik direktörü Serdal Güvenç, Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu'ndaki rakibini değerlendirdi.

Haberin Devamı

"EN FAZLA ŞAMPİYON OLAN TAKIMLARDAN BİRİ"

Belçika ekibinin tarihinin kupalarla dolu olduğunu vurgulayan 39 yaşındaki çalıştırıcı, "Club Brugge ve Anderlecht'ten sonra en fazla şampiyon olan takımdan bahsediyoruz. 2018'de Brighton'ın sahibi Tony Bloom satın aldıktan sonra çıkışa geçtiler. 2020'de 48 yıl sonra Belçika Süper Ligi'ne yükseldiler. Son iki sezonda son anlarda şampiyonluğu kaybettiler. Her sezon ciddi bonservis miktarlarına oyuncu gönderiyorlar" dedi.

Belçikadan kritik maç öncesi olay açıklama: Fenerbahçe bedelini öder

"SÜRPRİZ YAPABİLİRLER"

Takımın uzun zamandır belli bir sistem üzerinden devam ettiğini vurgulayan Güvenç, şöyle devam etti: "Hocaları değişiyor ama kulüpte belirli bir sistem mevcut. Ona göre alıp satıyorlar. Yıllardır 3-5-2 ile oynuyorlar. Kaliteli ayakları sayesinde ligde de 8 puan farkla lider durumdalar. Adım adım şampiyonluğa gidiyorlar. Union, Konferans Ligi'nde sürpriz yapabilecek bir ekip. Santrforları 1.97 boyundaki İsveçli Gustaf Nilsson, etrafındaki Mohamed Amoura daha kısa ama çabuk bir isim. Orta sahada ise Cameron Puertas ciddi anlamda fark yaratabilecek bir oyuncu…"

Haberin Devamı

"DURAN TOPLARDA ETKİLİLER"

"Geriden oyun kurarak tehdit oluşturuyorlar. Bazen Nilsson'un boy avantajını kullanarak uzun topla oyunu rakip sahaya yıkabiliyorlar. Geçişlerde ve duran toplarda da etkililer. Tek zaafları defansın göbeğindeki İngiliz stoper Christian Burgess. Arkadaşlarına göre ağır kalıyor. Fenerbahçe, arkaya atacağı toplarla etkili olabilir."

Belçikadan kritik maç öncesi olay açıklama: Fenerbahçe bedelini öder

"KÜÇÜK GÖRÜRSE BEDELİNİ ÖDER"

"Fenerbahçe'nin en büyük hatası, Belçika Ligi'ni ve Union'u küçük görmesi olur. Bundesliga'nın köklü kulübü Frankfurt'u elediler ve Liverpool'u yendiler. Fenerbahçe'nin Dzeko, Tadic, Bonucci gibi tecrübeli oyuncuları var ancak maçlar sahada oynanır. Umarım Belçika'dan iyi bir skorla dönerek turu geçen taraf olurlar."