Beşiktaş Beşiktaş, Dele Alli'de geri sayıma geçti! Özel uçak detayı

Beşiktaş, Dele Alli'de geri sayıma geçti! Özel uçak detayı

20.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karagümrük maçında yıldız futbolcuyu taraftarla buluşturmak isteyen Beşiktaş, Everton ile pürüzleri çözmek için görüşmeleri hızlandırdı. Olumsuz bir senaryo için de alternatifler takibe devam ediliyor.

Beşiktaş, Dele Allide geri sayıma geçti Özel uçak detayı

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta en önemli gündem maddesi Everton'ın yıldızı Dele Alli... Siyah-beyazlı taraftarın merakla beklediği yıldız ismin transferinde sıcak bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

2018’DE DÜNYANIN EN PAHALI ORTA SAHASIYDI
Dele Alli profesyonel futbolculuğunun ilk dönemlerinde kendi jenerasyonunun en iyi orta saha oyuncularından biri olarak değerlendiriliyordu. 2018’de CIES tarafından yapılan araştırmada dünyanın en pahalı orta saha oyuncusu olarak gösterilmişti. Orta sahanın ortasında, kanatta ya da forvet arkasında görev yapan futbolcunun özellikle ikinci forvet olarak oynadığı dönemde bu çok yönlü becerileri ve gol yollarındaki kabiliyeti çokça övgü aldı. Alli’nin oyun anlayışıyla ilgili en özetleyici yorumu Tottenham’daki hocası Mauricio Pochettino yapmıştı. Arjantinli teknik adam öğrencisinin futbolunu “Dele Alli ceza sahası içinde bir santrfor gibidir. Ceza sahası dışındaysa bir orta saha gibi oynar” sözleriyle tanımlamıştı.

Haberin Devamı

Dele Alli’nin Tottenham istatistikleri adeta göz kamaştırıyor. Alli, Londra ekibinde 269 maça çıktı, bu maçlarda 69 gol kaydederken, 61 de asist yaptı. Dele Alli o dönem Arsenal’deki Mesut Özil’den de birçok sezonda daha ilerideydi.

LAMPARD'DAN AÇIKLAMA
Everton menajeri Frank Lampard, Beşiktaş'a transferi gündemde olan İngiliz yıldız Dele Alli hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Lampard, "Dele'ye ilgi var, bu da kamuoyuna yansıdı. Biz kulübü düşünmek durumundayız ama herkes için doğru bir durum olmalı. Bence onun kariyerine ve tercihine saygı duymalıyız." ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'TAN YENİ TEKLİF
Dele Alli transferinde oyuncuyla her konuda anlaşan Beşiktaş Yönetimi, Everton kulübüyle yaşadığı bazı maddi pürüzleri aşmaya çalışıyor. Yıldız futbolcuyu bir dahaki sezon bonservisiyle almak için İngiliz ekibiyle rakam konusunda henüz ortak bir noktada buluşamayan siyah-beyazlı kulüp, yeni bir teklif daha sunmayı planlıyor.

Vergi ödemelerinden, bir sonraki satıştan pay gibi birçok alternatifin üzerinde duran Beşiktaş Yönetimi, İngiliz futbolcuyu yarın Vodafone Park’ta oynanacak olan Karagümrük maçında, tribünde olsa da taraftarın karşısına çıkarmak isterken, bu nedenle görüşmelere de hız kazandırdı.

ÖZEL UÇAKLA GELECEK
Bütün pürüzler giderildikten sonra bugün özel bir uçakla İstanbul’da olması beklenen yıldız oyuncu, pazarlıkların sürmesi halinde bir kaç gün rötarlı olarak Türkiye’ye gelecek. Futbolda yeniden doğmak için Everton ve İngiltere’den ayrılmak isteyen Dele Alli, Everton’da takımla birlikte idmanlara çıkmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu transferi bitirmek için Amiri hamlesini askıya alan siyah-beyazlı idareciler, her türlü olumsuz senaryoyu göz önünde tutarak orta saha için belirlediği alternatif isimleri de yakından takip etmeyi sürdürüyor.

 

KEREM ATAKAN’DA ANLAŞMA TAMAM
Beşiktaş, Demir Grup Sivasspor ile Kerem Atakan Kesgin için anlaşma sağlarken, transferin sadece ıslak imzaya kaldığı öğrenildi. Orta sahaya takviye yapmak isteyen siyah-beyazlılar, Sivasspor’un 21 yaşındaki orta saha oyuncusu için bir süredir girişimlerini sürdürüyordu. Oyuncu ve kulübüyle devam eden görüşmeler sonrasında Sivasspor ile bonservis konusunda anlaşan Kartal, hafta içinde sağlık kontrolünden geçireceği Kerem’e 4 yıllık imza attıracak. Yiğidolar’a ise bonservis olarak 1.4 milyon euro ödenecek.

Haberin Devamı

Yazarlar