Beşiktaş Beşiktaş'ta Giovanni van Bronckhorst ateşten gömlek giydi! Afrika Uluslar Kupası sorunu

Beşiktaş'ta Giovanni van Bronckhorst ateşten gömlek giydi! Afrika Uluslar Kupası sorunu

05.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’la anlaşan Hollandalı teknik adam cesaret göstererek adeta ateşten gömlek giydi. Şampiyonluk yarışından koparken, Konferans Ligi macerasını noktalayan Kartal’ın önünde sadece kupa hedefi kaldı. Takımdaki kalite sorunu, Afrika Kupası ve kadro dışı oyuncuların durumu da Van Bronckhorst’u bir hayli zorlayacak.

Beşiktaşta Giovanni van Bronckhorst ateşten gömlek giydi Afrika Uluslar Kupası sorunu

 Beşiktaş’ın yeni teknik patronu Giovanni van Bronckhorst oldu. Rıza Çalımbay’la vedalaştıktan sonra Bruno Genesio’ya teklif götüren ancak toplam maliyeti 7-8 milyon euroyu bulan Fransız çalıştırıcıyla maddi konularda uzlaşamayan siyah-beyazlı yönetim, Van Bronckhorst’la her konuda anlaştı. 

Haberin Devamı

48 yaşındaki Hollandalı teknik adamla 1,5+1 yıllık sözleşme için el sıkışıldı. Son olarak Glasgow Rangers’ıçalıştıran Van Bronckhorst’a yıllık 1,4 milyon euro garanti ücret ödenecek.

Giovanni van Bronckhorst, Beşiktaş’la anlaşarak adeta ateşten gömlek giydi. Şampiyonluk yarışından erken koparken, Avrupa Konferans Ligi macerasını noktalayan Kartal’ın önünde sadece Ziraat Türkiye Kupası hedefi kaldı. Üstelik Masuaku, Colley ve Amartey, Afrika Uluslar Kupası’na gitti. 

Aboubakar, Rosier ve Onana kadro dışı durumda. İngiliz yıldız Chamberlain de sezonu kapattı. Zorlu koşullar altında göreve başlayacak Hollandalı hocanın en çok sabıra ihtiyacı olacak.

6 KUPASI VE 1 FİNALİ VAR

Başarılarla dolu futbol hayatını noktaladıktan sonra teknik direktörlüğe adım atan Giovanni van Bronckhorst, Feyenoord’da 4, Çin ekibi Guangzhou City’de 1 ve Glasgow Rangers’da 1 sezon çalıştı. Toplam 6 kupası bulunan Deneyimli teknik adam; Feyenoord’da 1 lig, 2 Hollanda Kupası ve 2 Hollanda Süper Kupası kazandı. Glasgow Rangers’da İskoçya Kupası’nı kaldıran Van Bronckhorst, İskoç ekibine 3 yıl önce UEFA Avrupa Ligi’nde final oynatmıştı.

Haberin Devamı

Giovanni van Bronckhorst, Feyenoord ve Glasgow Rangers’la 244 resmi maça çıkarken 151 galibiyet, 35 beraberlik, 58 yenilgi aldı.

VAN GASTEL ISRARI

Giovanni van Bronckhorst eski yardımcısı olan NAC Breda Teknik Direktörü Jean Paul van Gastel’i mutlaka Beşiktaş’taki ekibinde görmek istiyor. NAC Breda Kulübü önceki gün Van Gastel’in takımda kalacağını duyurmuştu. Ancak yapılan son görüşmelerin olumlu geçtiği ve Van Gastel’in büyük olasılıkla Van Bronckhorst’un ekibine katılacağı ifade edildi.

TOPRAKTEPE GÖREV BAŞINDA

Beşiktaş bugün Kasımpaşa’yı konuk edecek. Siyah-beyazlı takım, U-19 Takımı Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe yönetiminde basına kapalı gerçekleştirdiği antrenmanın ardından tesislerde kampa girdi. Futbolcuların ısınma programından sonra taktik ağırlıklı çift kale maç oynadığı bildirildi. Ghezzal da kadroya dahil edildi. Kartal bugün de Serdar Topraktepe yönetiminde sahaya çıkacak. Siyah-beyazlı takım, Topraktepe idaresindeki ilk maçta Hatayspor’u deplasmanda 2-1 yenmişti.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı takımda 8 futbolcu Kasımpaşa karşısında forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Chamberlain ve Umut Meraş’ın yanı sıra Afrika Uluslar Kupası’na giden Masuaku, Colley, Amartey ve Aboubakar (kadro dışı) maçta görev yapamayacak. Kadro dışı olan Rosier ve Jean Onana da karşılaşmada yer alamayacak. Kasımpaşa’da ise Afrika Uluslar Kupası’na giden Omeruo müsabakada oynayamayacak.

Yazarlar