Beşiktaş Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'dan Burak Yılmaz cevabı! Rachid Ghezzal gerçeğini açıkladı

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'dan Burak Yılmaz cevabı! Rachid Ghezzal gerçeğini açıkladı

15.11.2023 - 17:58 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, siyah-beyazlılara imza attıktan sonra ilk kez konuştu. Beşiktaş'la anlaşırken para konuşmadığını belirten Rıza Çalımbay, Rosier ve Rebic'le yaptığı toplantıları anlattı. Rıza Çalımbay, Burak Yılmaz'ın Milliyet'e yaptığı açıklamalara da cevap verdi.

Beşiktaşta Rıza Çalımbaydan Burak Yılmaz cevabı Rachid Ghezzal gerçeğini açıkladı

Burak Yılmaz'ın istifasının ardından Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine getirilen Rıza Çalımbay suskunluğunu bozdu. Tecrübeli teknik direktör, siyah-beyazlılara imza atarken para konuşmadığını dile getirdi. Rıza Çalımbay, Valentin Rosier ve Ante Rebic'le yaptığı toplantıları da anlattı. Öte yandan Rıza Çalımbay, Burak Yılmaz'ın Milliyet'ten Attila Gökçe'ye yaptığı açıklamaları yorumladı.

Haberin Devamı

Başakşehir maçındaki taraftarla buluşmasını anlatan Rıza Çalımbay, "Her şeye rağmen tabii ki Beşiktaş'ta çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Rekorlar kırdığımız takımımız vardı, yeniden geldiğim için çok mutluyum. En önemlisi taraftarlar ve onlarla bütünleşmek. Maçı kazanmakta çok önemliydi ve bana göstermiş oldukları sevgiden dolayı çok duygulandım, eski günler aklıma geldi" diye konuştu.

Taraftarın panik ve karamsarlık havasında olduğunu vurgulayan Rıza Çalımbay, "Benim söylediğim her şey doğru. Taraftar 12'nci adam değil, 1'inci adamdır. Taraftarlar gergindi, herkeste panik ve karamsarlık vardı. Kazandığımız maçta çok güzel bir hava yakalandı. Taraftarlar ve futbolcular çok güzel kenetlendi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Oyuncularla birebir görüştüğünü dile getiren Rıza Çalımbay, "Benim bir günüm sırf oyuncularla görüşerek geçti. Hepsiyle, teke tek, sakatlar da dahil görüşerek geçti. Maça çıktığımızda benim beklediğimden yüksek performans gösteren oyuncularımız vardı. Sadece maçın sonuna doğru baskı yedik. Geçmiş maçlarda yaşanan sıkıntılar yüzünden geri çekildi oyuncular. Biz 'çıkın' dedik ama onlar geri çekildi. Kalecimizde son dakikalarda güzel kurtarış yaptı" diye konuştu.

"BANA '3-4 MAÇ BELKİ KALACAKSIN' DEDİLER"

Beşiktaş'ın ihtiyacı olduğu anda göreve hazır olduğunu belirten Rıza Çalımbay, "Heyecanın yoksa hiçbir şey olmaz. İçerden beni çağırdılar, 'Seni çağrıyorlar' diye. Ayıp olur, yanlış olur diye çıkmak istemedim ama yine haber geldi ve çıktım. Duygulanıyorsun, eski günler aklına geliyor. Üçlü yapamıyorum ben. Aidiyetin sürdürülmesi gerekiyor. Beşiktaş günlerimi unutmam mümkün değil. Ben oraya çok borçluyum. Bana 'Neden gidiyorsun, 3-4 maç belki kalacaksın' dediler. Bir maçta olsa ben gelirim dedim benim bu kulübüme bir aidiyet borcum var" açıklamasını yaptı.

Art arda galibiyet serisi yakalamak istediklerini dile getiren Rıza Çalımbay, "Oyuncular seçimlerden etkilenmezler. Bizim için önemli olan maç kazanmak. Seri yapmamız lazım, tek düşüncemiz o. Ben çok geç geldim, biraz daha erken gelseydim daha iyi olabilirdi. Bir de çok sakatımız var, o sakatlarımız iyileşirse daha iyi olur. Avrupa maçımız var iki tane. İddiamız yok ama ülke puanına katkı sağlamak istiyoruz. Sivasspor'da da ülkeye güzel puanlar getirmiştik" dedi.

Haberin Devamı

Denizlispor'da Olimpik Lyon'u eledikleri dönemi hatırlatan Rıza Çalımbay, "Aynı şey başıma Denizlispor'da da başıma geldi. Lyon'la burada Avrupa Kupası maçı oynadık 0-0 kaldık. Rövanşa gidecektik, yöneticilerden biri 'Hocam ya, bu takımın yarısını götürmeyelim. Gençlerbirliği maçımız var' dedi. Ben de 'hayır olur mu öyle şey' dedim. Lyon'a gittik ve 1-0 kazandık" açıklamasını yaptı.

Ante Rebic ve Valentin Rosier ile görüşmelerini anlatan Rıza Çalımbay, "Rebic ile konuştuğumda, kendisinin çok iyi bir oyuncu olduğunu söyledim. Aynısını Rosier'e de söyledim. Bana göre ikisi de çok iyi duruma gelecekler. Başakşehir maçında herkes, her şeyini verdi. Takımı çok iyi gördüm. Tek sıkıntımız, sakatlıklar. Şu an 10 sakatımız var. Milli aradan sonra 6-7 tanesi yetişir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan adaylarıyla iletişime geçtiğini belirten Rıza Çalımbay, "Başkanlıkta kim kazanırsa biz kutlayacağız. İki başkan adayıyla da konuştum. Konuşmamız da gerekiyor. Bilgi vermeliyiz takım ve oyuncularla da ilgili. Ahmet Nur Çebi Başkan'la da görüştüm kendisi de onay verdi" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'a imza atarken para konuşmadığını dile getiren Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'ın ne olursa olsun yukarıya oynaması gerek. Hedefimiz var ve gerçekleştirmek istiyoruz. Beşiktaş'a gelince para bile konuşmadım. Kadroyu iyice görmem lazım, bizim hemen başarılı olmamamız zor. Zaman lazım bize, oyuncuları görmemiz gerekiyor" dedi.

Futbolcuların birlikte vakit geçirmesi gerektiğini vurgulayan Rıza Çalımbay, "Takımda arkadaşlık havası olmalı, birlik beraberlik olmalı. Perşembe günü yemek yiyecek futbolcular birlikte" açıklamasını yaptı.

Bakhtiyor Zaynutdinov'un burnunun kırıldığı pozisyonun hatırlatılması üzerine Rıza Çalımbay, "Bakhtiyor'da çok korktuk. Orada benim gözümün önünde oldu. Gözü kan doldu ve önünü göremedi. Burnunda kırık var ama ameliyatlık değil. Evinde dinleniyor şu an" diye konuştu.

Haberin Devamı

Rachid Ghezzal'ın sakatlığı sonrası soyunma odasında yaşananları anlatan Rıza Çalımbay, "Ghezzal sakatlandı mesela içeriye girdik baktık ağlıyor o kadar çok üzüldüm ki. Arkadaşları sarıldı ona, teselli etti ve orada arkadaş bağlılığını gördüm ben. İnsanlar da bilerek bıraktı diye düşündü ama arkadaşları geldi, göz yaşlarını sildiler Ghezzal'ın" dedi.

Takımdaki sakatlıklara değinen Rıza Çalımbay, "Bu takım geçen sene 15 maç namağlup gitti. Yine başarabiliriz bunu. Oyunculara da söyledik siz bunları yaparsınız diye. Bizim şu an tek sıkıntımız sakatlıklar. 10 tane sakat futbolcumuz var. Büyük ihtimalle 1-2 futbolcu dışında herkes yetişir. Cenk ve Aboubakar büyük ihtimalle yetişecek onlar milli ara sonrası. Aboubakar'la konuştum, 'iyi misin' dedim 'Yok' dedi 'tamam' dedim" ifadelerini kullandı.

Yavaş yavaş gerçek performanslarına kavuşacaklarını belirten Rıza Çalımbay, "Hazırlık döneminizi geçirmediyseniz çok sıkıntı yaşarsınız ama ondan sonra da yavaş yavaş düzeldiğinizde gerçek performansınız da kavuşursunuz" diye konuştu.

Burak Yılmaz'ın Attila Gökçe'ye yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Rıza Çalımbay şu cevabı verdi:

"Burak'a ben bir şey söyleyemem. Çünkü yeni başladı. Hata yapabilir, yanlış konuşabilir. Bunlar olağandır. Burak benim talebemdi, onu Trabzon'a gönderen benim. Antrenörlük kolay değil. Burak'ın biraz daha sakin olması lazım. İleride belki çok iyi bir antrenör olabilir. Tabii istiyorsa. Ama önce bir tecrübe kazanmak gerekiyor."

Samsunspor maçından güçlü dönmeleri gerektiğini belirten Rıza Çalımbay, "Bizim şu an ligde fokuslanmamız gerekiyor. Samsunspor maçına odaklanmak ve oradan güçlü dönmek gerekiyor. Sonra Ankaragücü ile oynayacağız, iki deplasman üst üste oynayacağız" açıklamasını yaptı.

Sakaryaspor ile oynanacak hazırlık maçında altyapıdan isimlere şans vereceğini belirten Rıza Çalımbay, "15 futbolcu götürdüysem Sakarya'ya 10'u altyapıdan. Maç ritmi olmayan futbolcularımızı orada oynatacağız. Ardından belki bir maç daha oynayabiliriz ve orada oynamayan futbolcularımızı hazırlamak için çalışacağız" dedi.

Ara transfer dönemi için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Rıza Çalımbay, "Afrika Kupası'na en çok oyuncu gönderecek olan takımız, tedbirli olmamız gerekiyor onun için de. Boş durmuyoruz biz, Ocak ayı içinde transfer çalışmaları için yardımcılarım yurtdışında. Genelde yardımcılarımı yolluyorum ama son kararı ben veriyorum. Bulgaristan'da iki iyi oyuncu bulduk bakacağız değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta futbolcuların maksimum kapasiteye ulaşmaları gerektiğini belirten Rıza Çalımbay, "Arkadaşlar kendi kapasitelerine gelirse, istediğim oyunu oynarlar. Ne olursa olsun bırakmamak gerekiyor. Beşiktaş kulübünün hedefi her zaman yukarılardır" açıklamasını yaptı.

Beşiktaş'ın taraftarla yeniden bütünleşmesi gerektiğini belirten Rıza Çalımbay, "Arkadaşlarımızı maça hazırlamaya çalıştık, başka sorunlara bakmadık. Necip çok iyi bir kaptan. Takımla bütünleşmeleri çok iyiydi, takımda herkes her şeyin farkında. Taraftarımızı kendimize çekmemiz gerekiyordu ve 4/4'lük yaptı bunu takım maçın başında" diye konuştu.

Beşiktaş'ta futbolcuların negatif bir ruh halinde olduğunu dile getiren Rıza Çalımbay, "Futbolcularımız sıkıntı, baskı ve protestolardan dolayı evlerine ve antrenmanlara mutsuz geliyordu. Bu etkenler hep sıkar futbolcuyu. Biz de engelleyeceğiz bunları, istikrara sokmaya çalışacağız. İşimiz zor ama ben hiçbir zaman bir şeyden kaçmadım her yere gittim. Antalyaspor'u 2 puanla aldım sonuncu sıradalardı. Ama Beşiktaş bambaşka oraya geldiğinde tek hedef şampiyonluk. Beşiktaş'ta ki ilk dönemimde de takım aynı böyleydi. Tek mağlubiyetimiz vardı ben geldiğimde ve o da Galatasaray'a karşıydı" diye konuştu.

Eski Beşiktaşlı futbolcuların kulüpte görev olması gerektiğini belirten Rıza Çalımbay, "Metin Tekin'le telefonda konuşuyorduk. Kendisi benim 14 yıllık oda arkadaşım. Buluşacaktık Salı oldu, Perşembe oldu, Cuma oldu buluşamadık. Sonra dedim ona 'tamam oğlum Beşiktaş'a gidiyorum ben' buluşmamıza gerek yok. Arkadaşlarımı çok seviyorum, eski futbolcuların da ekipte olmasını ben çok isterim" dedi.

Yazarlar