Fenerbahçe Borussia Dortmund'da Ferdi Kadıoğlu planı! Transfer için Fenerbahçe'den rekor beklenti

Borussia Dortmund'da Ferdi Kadıoğlu planı! Transfer için Fenerbahçe'den rekor beklenti

05.01.2024 - 19:24 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin milli yıldızı Ferdi Kadıoğlu için Milan ve Arsenal'ın ardından Borussia Dortmund da devreye girdi. Sarı-lacivertlilerin genç futbolcu için talep ettiği bonservis bedelini Almanlar yazdı.

Borussia Dortmundda Ferdi Kadıoğlu planı Transfer için Fenerbahçeden rekor beklenti

Süper Lig devi Fenerbahçe'de gösterdiği performansla beğeni kazanan Ferdi Kadıoğlu için devler sıraya girdi. İsmail Kartal'ın sisteminin vazgeçilmezi haline gelen genç oyuncu için devreye son olarak Borussia Dortmund'un girdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Alman basınında yer alan habere göre; Borussia Dortmund'da sol bek transferi için düşünülen isimler arasına Ferdi Kadıoğlu da dahil edildi. Ramy Bensebaini'nin sol bekte istenilen performansı gösterememesi nedeniyle bu kararın alındığı aktarıldı.

Borussia Dortmund'un sol bekteki problemini Ferdi Kadıoğlu ile çözebileceği kaydedildi. Milli futbolcunun sağ bekte de kullanılabildiği vurgulandı. Borussia Dortmund'da Ferdi Kadıoğlu transferindeki en büyük problemin Fenerbahçe'nin istediği bonservis bedeli olduğu aktarıldı.

Sarı-lacivertlilerle sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek Ferdi Kadıoğlu için 30 milyon euro civarında bir bonservis bedeli beklentisinin olduğu belirtildi. Borussia Dortmund'un bu bedeli ödemekte zorlanacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Borussia Dortmund'un bu nedenle ara transfer dönemi için Ferdi Kadıoğlu'nu kiralama planı üzerinde hamle yapmayı planladığı aktarıldı. Alman devinin, kiralık anlaşmasına satın alma opsiyonu ya da zorunlu opsiyon maddesi koydurabileceği belirtildi.

Borussia Dortmund'un Ferdi Kadıoğlu'nu bonservisiyle transfer etmek için bütçe açması gerektiği kaydedildi. Alman devinde sözleşmesi sezon sonunda bitecek Thomas Meunier'in ayrılmasıyla birlikte gerekli bütçenin açılabileceği aktarıldı.

Ferdi Kadıoğlu için Borussia Dortmund'un dışında Bayern Münih'in de ilgisinin bulunduğu vurgulandı. 24 yaşındaki sol bek bu sezon sarı-lacivertli formayla 24 resmi maça çıktı. Ferdi Kadıoğlu bu müsabakalarda savunma katkısının yanı sıra 2 gol sevinci yaşadı. Genç futbolcu aynı süreçte 3 asist üretti.

24 yaşındaki sol bekin Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Ferdi Kadıoğlu'nun güncel piyasa değeri 20 milyon euro. NEC Nijmegen altyapısında futbola başlayan Ferdi Kadıoğlu, 2018-2019 sezonu başında 1 milyon 400 bin euro bedelle sarı-lacivertlilere imza attı.

Ferdi Kadıoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın formasını 15 maçta terletti. 24 yaşındaki sol bek bu mücadelelerde 1 gol attı.

Yazarlar