Voleybol Boskovic'ten olay Türkiye yorumu! 'Umarım gelecek yıl intikamımızı alırız'

Boskovic'ten olay Türkiye yorumu! 'Umarım gelecek yıl intikamımızı alırız'

12.09.2023 - 13:54 | Son Güncellenme:

Avrupa şampiyonası finalinde Türkiye'ye yenilen Sırbistan Milli Takımı'nın yıldızı Boskovic, Filenin Sultanları'na karşı oynadıkları maç hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Boskovicten olay Türkiye yorumu Umarım gelecek yıl intikamımızı alırız

VNL şampiyonluğu yaşayan Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda da zirveye çıktı. Milli Takımımızın Sırbistan'ı mağlup ettiği maçın yankıları hala devam ederken, Sırbistan'ın yıldızı Boskovic'ten çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

FİLENİN SULTANLARI İLK KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU

Sırbistan'ı finalde 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-Yıldızlı ekip, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu. Turnuvada oynadığı 9 maçı da kazanan Filenin Sultanları, namağlup şampiyon oldu. Millletler Ligi'ndeki son 6 maçtan galip ayrılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı.

Boskovicten olay Türkiye yorumu Umarım gelecek yıl intikamımızı alırız

DÜNYA SIRALAMASINDA ZİRVEDEYİZ

Filenin Sultanları, Dünya sıralamasında zirvedeki yerini koruyor. Finalde Sırbistan'ı 3-2 mağlup etmemizin ardından 3.4 puan hanemize yazdırdık. A Milli Kadın Voleybol Takımımız 384 puanla liderliğini sürdürürken ABD 366 puanla ikinci sırada yer aldı. Filenin Sultanları'nın CEV Avrupa Şampiyonası finalinde yendiği Sırbistan ise 357 puanla dünya sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

BOSKOVIC 37 SAYIYLA OYNADI

Sırbistan Milli Takımı, dev final öncesinde en çok takımın yıldızı Tijana Boskovic'e güveniyordu. Takımın üst üste son iki dünya şampiyonluğunda MVP ödülü alarak iki kez dünyanın en iyi voleybolcusu olarak taçlandırılan Eczacıbaşı'nın yıldız oyuncusu, bu karşılaşmada da takımı için elinden geleni yaptı, 37 sayı kaydetmesine rağmen sonucu değiştiremedi.

Boskovicten olay Türkiye yorumu Umarım gelecek yıl intikamımızı alırız

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Karşılaşmanın ardından büyük üzüntü yaşayan yıldız isim, gözyaşlarına hakim olamadı. Podyumda madalyayı alırken kendini tutmayı başarsa da daha sonra röportaj verdiği sırada duyguları galip geldi ve 26 yaşındaki voleybolcu ağlamaktan kendini alamadı.

SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI: BOSKOVİC, VARGAS'TAN DAHA İYİ

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Avrupa şampiyonası finalinde Türkiye'ye yenilen Sırbistan Milli Takımı'nı kabul ettiği anlarda Filenin Sultanları'nı hedef almış ve Tijana Boskovic'e hitaben "Senin Vargas'tan daha iyi olduğunu hepimiz biliyoruz" diyerek şöyle devam etti: "Vargas ve Karakurt Sırbistan'a karşı daha çok kutlama yapamayacak. Çünkü Paris'te işler farklı olacak." demişti.

BOSKOVİC: UMARIM İNTİKAMIMIZI ALIRIZ

Haberin Devamı

Sırp basınında yer alan habere göre Türkiye ile oynadıkları finale değinen yıldız voleybolcu Boskovic ise şu açıklamalarda bulundu:

"Yaraları onarmak için fazla zamanımız olmadı, mutlu ve gururluyum çünkü sonuna kadar savaştık. Hayranlarımızdan, ailelerimizden ve arkadaşlarımızdan gelen yorumların olumlu olması çok yardımcı oluyor. Altın istiyorduk ama son yıllarda çoğunlukla en parlak ödülleri kazandık. Bu sefer de onu istiyorduk ama o maçta Türkiye daha iyiydi. Umarım gelecek yıl onun intikamını alırız."

Yazarlar