Galatasaray baharı

Haberin Devamı

23-24 sezonunun şampiyonu Galatasaray isminin yanına 24. lig kupasını muhteşem geçirdiği bir sezonun ardından puan rekoru kırarak yazdırdı. Her şampiyonluğun bir hikayesi ve kahramanları olur. İleride bu sezonu çokça kaos ve kavgayla hatırlayacağız belki ama hepsi yöneticilerin sebep olduğu olaylardı. Yönetimler hep kendilerinin şampiyon yaptıklarını veya hakemler yüzünden kaybettiklerini iddia eder. Ama bu gerçek değildir ve tarih yöneticileri hep unutturur, oyunun gerçek kahramanı futbolcular ve teknik adamlar sadece hatırlanır. İşte bu şampiyonluğun kahramanı da başta Okan Buruk sonra da oyuncularıdır.
Okan Buruk’un Bayern maçı başta olmak üzere ortaya koyduğu taktik planları, yoklukta bulduğu çözümlerle yeni bir Barış Alper doğurması, itidalli açıklamaları ve sezon boyu oyuncularını da aynı şekilde sadece saha içine odaklamasıyla şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Sezonu formsuz geçirmesine rağmen gol kralı olan Icardi, yaşlı denen Mertens’in gencecik aklı, morali bozuk Kerem’in muazzam rakamları, Uruguay değil de Spartalıymış gibi savaşan Torreira, büyük karakter Muslera, sessiz ve derinden Kaan, Berkan, Kerem, Vinicius, Milli Takımın bankosu Abdülkerim, birbirleriyle girdikleri yarışı kaybetmeyen Nelsson ve Davinson ve son olarak mevkisiz oyunu, gücü, oyuna aşkı ve daima gülen yüzüyle bu sezonun oyuncusu olmayı hak eden Barış Alper… Hepsi de şampiyonluğu sonuna kadar hak etti ve sezonu iki kupayla kapatıyorlar.
Galatasaray’da adet sabaha kadar şampiyonluğu kutlamak, yarın işe-okula gidince rakip takımı destekleyen arkadaşları kızdırmak ve bir sonraki gün her şeyi bırakıp 8 numara transferinin, sol bekte kimin oynayacağının peşine düşmektir. Yani iki yıl üst üste şampiyonluğun ardından Galatasaray’ı zor bir yıl bekliyor. Başarıyı sürdürmek, başarılı olmaktan hep daha zor olmuştur. Bu iki şampiyonlukla kendini ispat eden Okan Buruk ve takımının artık hedefi, kadrosu ve oyunuyla Şampiyonlar Ligi takımı olduğunu göstermektir. Ama bu iki gün sonrasının konusu. Sarı kırmızılılar bugün mutlu uyuyacak yarın gururla uyanacak.