Kenetlenen Galatasaray

Haberin Devamı

Şampiyonluğun ardından Galatasaray kadrosunu güçlendiremedi ama teknik heyet kendini geliştirdi. Sezon başından beri elindeki kumaşlardan oyuncularına yeni mevki kıyafetleri diken Okan Hoca, kariyer moduna yeni bir özellik ekledi, duran top setleri... Bu sezon 17 maçta duran toptan 14 gol attı takım ve buna penaltılar dahil değil. Bu 14 golün 10’u ise maçı 1-0’a getiren ilk goldü.
Sert geçeceği geçmişten belli Rize karşısına, yine iç sahada tribünün çarpan gücüyle çıkan Galatasaray bir ilke imza atıp ilk yarı 4 gol birden atarak fişi çekti. İlk demişken, takımın pili Torreira ilk kez Galatasaray formasıyla gol attığında, tribün maç sonu üçlü çektirmeye çağıracağı isme karar vermişti. Ama Dayı o esnada henüz hat-trick yapmamıştı.
Sağ beki sakat, sağ bek yerine oynayan stoperi oyunda sakatlanan Galatasaray’da ara transferde geri çağrılan orta sahası, sol stoperde oynuyorken ligin en az gol yiyen takımının dün iki gol yedikten sonra savunmasını eleştirmek doğru mu? Savunmada sakatlıktan çığlıklar, yardım çığlıkları geliyorken, takımda sadece 12-13 oyuncu sezonu çeviriyorken, mevkiler birbirine karışmışken, stoperde oynayan Berkan’ın hatalarını mı konuşalım?
Ya da deplasmanda kapanmak yerine hücum etmeyi seçen Rize’nin geçişlerinde merkezde boşluklar vermesini, kanat forvetlerinin oyun aklının rakiple yarışamamasını mı konuşalım?
Bir süredir sakat oynayan Icardi skordan uzaklaşsa da, sırtı dönük oyunu, indirdiği toplar ve stoperleri sürüklemesiyle hayatında kendine değil arkadaşlarına oynayan bir döneminde. Bu yüzden de penaltı için topu Demirbay’a verirken tabeladan vazgeçmiyor sadece saha içi liderliğini perçinliyordu. Jestinin karşılığını bir gol atarak alması da şık bir kapanış oldu.
Son olarak astrolojiden pek anlamam ama sanırım dün Merkür geri gitmeyi bırakmış, Jüpiter açı yapmış, Venüs ve Neptün el ele vermiş olacak ki, Galatasaray’ın bir sol beki sonunda gol attı.