Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tarihe geçecek ve uzun süre konuşulacak bir maç izledik dün akşam. MHK’nin yeni prensi FIFA kokartlı hakem Deniz Ateş Bitnel, kuşkusuz geceye damga vuran isim oldu. Mustafa Denizli’ye sormak gerek öncelikle. Birkaç hafta hakemlerin takımını lime lime doğradığını iddia eden deneyimli hoca, rakibin 7 kişi kaldığı maçı 88. dakikadaki penaltı ile kazanmayı içine sindirebiliyor mu acaba?

Doğru, Mustafa hocayı adeta ipten alan bu skorun onun açısından tartışılacak yanı olmayabilir. Ancak şunu söylememiz gerek ki, çok az tanıklık edebileceğimiz bu tarz skorlar önce maçı izleyenlerin, sonra Bitnel’i o maçta görevlendirenlerin vicdanında karşılık bulmalı.

Haberin Devamı

Yıllardır bu geleneğimizi bozmadık, hakem yazmadık. Ancak bu kez farklı. Hakem Bitnel verdiği her karar ile maçın önüne geçti. Doğru diyebileceğimiz iki saptaması vardı bize göre. Biri elinden kırmızı kartını alıp kendisini protesto eden Salih’i ihraç etmesi, diğeri Podolski ile didişen sorumsuz Aykut’u ikinci sarıdan atmasıydı.

Aslında hakeme en güzel yanıtı iki takım oyuncuları verdi son dakikada. Selçuk’un penaltı golünden sonra Trabzonsporlu oyuncuların maçı bırakması, Galatasaray’ın ise kendi arasında topu çevirip bitiş düdüğünü beklemesi idi. Bitnel, bilemeyiz buradan bir mesaj çıkardı mı?

Yıllardır hakem camiasını yakından takip ederiz. Son yıllardaki çıkışını beğendiğimiz Deniz Ateş Bitnel’i de dün akşama kadar takdir ederdik. Kendisi maçı, verdiği kararları tekrar tekrar izlesin ve haklıyım diyorsa, Allah yolunu açık etsin. Haa, bir tavsiye daha... Eğer idolü Cüneyt Çakır’a özeniyor ve yıllar önce yönettiği bir Fenerbahçe maçındaki kırmızı kartlarını örnek alıp, yeni taktığı kokartının hakkını vermeye çalışıyorsa... Tarihe Cem Papila’nın hafızalardan asla silinmeyecek Beşiktaş-Samsunspor karşılaşmasındaki gibi geçeceğinden emin olsun!

Maç mı? Ne konuşacağız. Emeğe yazık. Trabzonspor’un emeğine yazık. Sıkıntılı süreçten geçen iki takımın uğraşı keşke saha içindeki mücadeleyle sınırlı kalsaydı. Futbolcuların iyi niyeti, eğrisi doğrusu ile puan rekabetini yazabilsek, kazananı alkışlayıp, yitireni eleştirebilseydik.

Haberin Devamı

Futbol oyununun keyfini kaçıranlara, ruhunda tahribata sebep olanlara ne diyebiliriz ki?.. Hakem hatalarını, verilen veya verilmeyen penaltıları kanıksamıştık. Bu kez bardak gerçekten taştı. Son sözümüz geçen sezon Bitnel’i FIFA kokartlı yapamadığı için dizini dövüp, bu yıl keyfini çıkarmaya çalışanlara!.. Doğruyu söyleyin lütfen, keyfiniz hâlâ yerinde mi?.. İnanın bu maç çok canları yakar...