Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçı kazanmak ile kazanıp lider olmak arasındaki nüans her takımı ve taraftarını strese sokabilir. Ancak kazanmanın gereklerini yerine getirecek beceriyi, çabayı, mücadeleyi gösteremezseniz bırakın galibiyeti, tek puana bile duacı olabilirsiniz.
Bir de karşınızda Gaziantepspor gibi oyunun kaderini her an değiştirebilecek yeteneklere sahip, dengeli, kontratak futbolunun gereklerini yerine getiren bir takım var ise.
Trabzonspor’da, Antalyaspor maçıyla başlayan düşüş Galatasaray yenilgisiyle had safhaya ulaşmıştı. Rakiplerinin puan yitirmesiyle İstanbul’da bıraktığı liderlik koltuğunu geri alma şansı yakalayan bordo-mavili ekip, ilk yarıda son derece tutuk, orta alanı kullanamayan, az sayıda pozisyon bulan ve bunları değerlendiremeyen sıradan bir takım görüntüsüydeydi.
Geçen haftadan tek farkı, Ersun Yanal’ın kaleyi Sylva’ya teslim etmesi, Isaac’in yerine oyuna Yattara ile başlamasıydı. Ancak her iki tercihin de isabetli olmadığını anlamak uzun sürmedi. Oysa önlem alınması gereken bir savunma ve orta saha da vardı. Hüseyin aksıyor, Selçuk pas hatası yapıyor, geride Egemen ve Song rakibin ani ataklarıyla boğuşurken yalnız kalıyordu. Sahada koşan, arkadaşlarının açıklarını kapatmaya çalışan sadece Serkan ve Colman’dı.
Gaziantepspor ilk bölümde Trabzonspor’un bu zaaflarını iyi değerlendirdi. Topa daha çok sahip oldu, Mehmet Yozgatlı ve Erman’ın kanatlardan taşıdığı toplarla gol yollarını zorladı. İkinci yarının hemen başında öne geçtiği pozisyon da bu düşüncenin ürünüydü.
Trabzonspor’un şansı ise yenik duruma düşmesinin hemen ardından sahanın en kötülerinden biri olan Gökhan ile bulduğu eşitlik sayısıydı. Şans diyorum, çünkü o gol bu kadar erken gelmese, ev sahibinin işi gerçekten çok zorlaşacaktı. Zira kalan sürede ne doğru dürüst bir organize atak yapabildi, ne de Gaziantep’in ani çıkışlarına önlem alabildi. Doldur-boşaltlar şampiyonluğa oynayan bir takımın tarzı olmamalıydı. Tabata’nın 55. dakikada boş kaleye gönderemediği top maçın kırılma anı oldu.
Ersun Yanal bundan sonra kadroda daha radikal kararlar alabilir mi bilinmez. Elindeki malzeme belli. Sonucu değiştirecek fazla seçeneği yok. Üstelik sezon başında yakalanan hava da yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Yani hocayı da Trabzonspor’u da sıkıntılı günlerin beklediği aşikar.