Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sadi Tekelioğlu’nun oyuncu tarcihlerine elbette saygı duyacağız. Kupa maçını da önemsemediğini düşünmüyoruz. Lakin dün akşam sahaya sürdüğü takım aynı ruh halinde miydi bilmiyoruz. Öyle bir ilk yarı oynandı ki sormayın.

Adanaspor karşısında sanki dar alanda kısa pas çalışması yaptılar. İkinci bölgede etkin görünmelerine karşın hücum anlamında son derece etkisiz ve yetersiz kaldılar. İlk yarıda topa daha çok sahip görünmelerine karşın tehlike yaratan taraf konuk ekip oldu. Kaleci Onur üç net gol pozisyonda müthiş kurtarışlar yaptı. İkinci yarıda da öyle hâkeza!

Haberin Devamı

Bazen futbolun adaletin var mı diye sorarız. Gelin siz karar verin. Adanasporlu Magaye ceza alanı içinde önce Okay’ı yere indirdi, sonra yüzüne dirsek attı. Hakem iki pozisyonu da es geçti. Fakat aynı Magaye, Aytaç’ın yaklaşık 30 metreden kaleye gönderdiği topa tamas edince uyuyan rakip futbolu hatırladı.

İkinci yarıda Tekelioğlu’nun yaptığı oyuncu değişiklikleri ofansif anlamda yarar sağladı. Önce Aytaç-Aykut işbirliği ikinci golü getirdi. Ardından Trabzonspor’un gelecekdeki yıldızı olarak gösterilen Muhammet Beşir yine sonradan girdiği maçta boş geçmedi, ona güvenen hocasını mahçup etmedi. Kim bilir, şartların biraraya getirdiği Sadi hoca ve Muhammet, yarınların temelini bugünlerden attı.

Ancak şunu söyleyelim, kupada üçte üç yapan Trabzonspor moral kazansa da bu oyun ve anlayışın lige yetmeyeceği aşikâr.