Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzon’un gol bölgelerindeki yetersizliği çok göze battı. Gökhan ve Umut’a hafta içinde yapılan terapinin fazla bir yararı olmadığı kesin


Alanzinho çabuk bir futbolcu. Topla çok kolay adam geçiyor. Hadi Galatasaraylı oyuncular Brezilyalıyı çözemedikleri için taktik faul yapıyor, bir anlamda Trabzonspor ataklarını başlamadan bitirmeye çalışıyor. Peki Yunus Yıldırım gibi deneyimli ve son haftaların formda hakemi nasıl oluyor da gözünün önünde yapılan bu faulleri göremiyor?
Galatasaray’ın beraberlik golü öncesi Alanzinho’ya yapılan müdahaleyi ‘es’ geçmesi, bir anlamda Yıldırım’ın maçın da önüne geçmesine neden oldu. Nitekim kafası “acaba” sorusuna takılı kalan Yıldırım’ın daha sonra verdiği kararların çoğu tartışıldı.
Peki hakemin kötü yönetimi Trabzonspor’un kaybettiği puanlar için mazeret olabilir mi? Asla. Hamburg maçı sonrası yorgun bir takım bekleyen bordo-mavili ekip hiç hesap etmediği bir dirençle karşılaştı.
Galatasaray; Sabri, Arda, Ayhan ve savunmada tek başına savaşan Emre Aşık ile ayakta kalmaya çalışırken, özellikle Selçuk, Tayfun ve Hüseyin’in kaptırdığı toplar tehlikeli birer hızlı hücuma dönüştü. Galatasaray’ın yaptığı hamleler hep bu kayıpların sonucuydu.
Trabzonspor savunmada da kötüydü. Kaleci Sylva ilk golde adeta Baros’un vuruşunu bekledi. İkinci golde ise müdahale edemeyeceği bir topa uzandı. Song ise kendinden beklenmeyen hatalar yaptı. Hakkını verelim, Egemen’in kritik müdahaleleri arkadaşlarının açıklarını kapattı.
Bordo-mavili ekip sahasındaki son iki maçı kaybetmenin psikolojisiyle geriye düştükten sonra gerildi, anlamsız bir telaşın içine girdi. Galiba büyük takım olmak ile olmaya çalışmak arasındaki en önemli fark buydu. Bir tek Alanzinho vardı sanki ayakta kalmaya çalışan. Geldiği günden beri sürekli eleştirilen Brezilyalı, takımını ipten alan isimdi. Attığı goldeki son vuruş becerisi kadar, Colman’a yaptığı asist de alkışlanacak cinstendi. Yattara’nın sürpriz bir şekilde kadro dışı kalmasından sonra şans bulan ve bunu iyi değerlendiren Alanzinho sanırım gelecek haftalarda Ersun Yanal’ın ilk tercihleri arasında olmayı hak etti.
Trabzonspor’un gol bölgelerindeki yetersizliği Galatasaray maçında yine göze battı. Gökhan ve Umut’a hafta içinde yapılan terapinin fazla bir yararı olmadığı kesin. Onlar oynamayınca, bu ikili atmayınca takım kazanamıyor. Trabzonspor tüm bu olumsuzluklara karşın şampiyonluk yolundaki önemli bir rakibine boyun eğmediği için kazançlı sayılabilir. Çünkü yenilgi hem takımın, hem görülmeye değer bir coşku ile takımını destekleyen taraftarın yarıştan kopmasına yol açabilirdi.