Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor ligin ilk on maçlık periyodunda gol atmakta zorlanıyor, ama iyi savunma yaparak bir anlamda dengeyi sağlayabiliyordu. Sonrasında işler tersine döndü. Bordo-mavili takım hemen her maçta kalesinde gol görmeye başladı. Üstelik Onur gibi son derece formda file bekçisine sahip olmasına rağmen. Bu değişimi sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giyemeyen Bamba’nın yokluğuna bağlamak elbette doğru olmaz. Ancak son haftalardaki bu önemli zaaf çare bulunmadığı takdirde, tıpkı dün olduğu ligin gibi Trabzonspor’un başını ağrıtmaya devam edeceğe benziyor. Göbekteki Giray-Mustafa uyumsuzluğuna Belediyespor maçında Emerson’un inanılmaz hatası da eklenince, bordo-mavili ekip rahatlıkla koparabileceği maçı elleriyle rakibine ikram etti.
Üç gün önce uzatmalarını da oynadığı kupa maçının yorgunluğunu bariz biçimde hissettiren bordo-mavili ekip Belediyespor’un gardını düşürecek ikinci golü ilk yarıda bulamayınca işi zorlaştı. Her ne kadar ikinci yarının hemen başlarında peşi sıra gelen goller savunma hatalarından kaynaklansa da, ev sahibi takımın kendi sahasından hızlı çıkışlarında orta alanın hiçbir direnç gösterememesi de bu skorun ortaya çıkmasında etkili oldu. Zokora dışında defansif yönü bulunmayan oyunculardan kurulu orta alanda Yasin, Adrian ve Olcan geri dönüşlerde çok ağır kaldı. Ligin son sıralarından kurtulmak için mutlaka kazanmak zorunda olduğunu bilen ve maçın hiçbir bölümünde oyun disiplininden kopmayan Belediyespor, rakibinin bu açığını iyi değerlendirdi.
Trabzonspor’da oyuncu değişiklikleri de ilginçti. Vücudu sahada beyni farklı yerlerde olan Volkan bir daha bu takımda şans bulabilir mi bilinmez ama, Şenol Güneş’in geriye düştükten sonra Henrique’yi çıkarıp futbola küsmüş görünümündeki Janko’dan medet umması, yine topu ileriye doğru oynayan tek isim Alanzinho’yu Sapara ile değiştirmesi bırakın katkı sağlamayı Trabzonspor’un hücum planlarını sabote etti. Volkan hemen her topu kaybetti. Janko savunmanın arasında nefes alamadı. Dolayısıyla bordo-mavili takımın eşitlik sayısını bulması bu koşullarda mümkün değildi.
Yoğun bir maç trafiğine giren Trabzonspor ilk darbeyi dün aldı. Hafta içinde önemli bir Eskişehirspor kupa maçı ve son hafta Galatasaray ile prestij sınavı var. Kısa sürede bu travmayı atlatıp bu iki maça konsantre olması zor gibi görünse de, daha büyük sıkıntılar yaşamaması ancak kazanarak mümkün olabilir.