Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İki takım da hafta içi normalin üzerinde bir efor harcayarak önemli maçlar oynadı. Dinlenme süreleri saatlerle ölçülse de hemen hemen aynıydı. Lakin dün akşamki performanslarına bakınca Galatasaray hem moral, hem fizik olarak ayakta kalan taraftı.
Peki çok mu iyi oynadı derbi fatihi? Karşısında Trabzonspor gibi ne yapacağını bilmeyen bir takım olunca öyle göründü. Yoksa, Zokora’nın kırmızı kart görmesiyle rakibin 10 kişi oynadığı son 35 dakikalık bölümde çok daha farklı bir skor yakalaması gerekirdi iyi bir Galatasaray’ın.
Ya Trabzonspor? Bordo-mavili camiada sezon başında bir söylem gelişmişti. “Burak varsa galibiyet var. O yoksa gol de yok.” Son dönemlerde Burak’ın varlığı da tartışılır hale geldi ki, Trabzonspor açısından kısa vadede en büyük sorun, sanırım golü unutan golcü futbolcu olacak. Bugüne kadar Burak’a alternatif düşünmeyen, hücumda tüm planlarını onun üzerine yapmak zorunda kalan Şenol Güneş için de çözülmesi güç bir problem tabii!
Aslında Güneş başına gelecekleri sezmişcesine dün Burak’ın yanı sıra Henrique’yi de üçüncü bölgeye sürmüş, Halil’i ise bu ikiliye destek olarak görevlendirmişti. Orta sahayı Colman ve Adrian gibi teknik kapasitesi yüksek oyuncularla kontrol etme fikri ise Galatasaray’ın bu alandan çıkışını engelleme amacı taşıyordu. Ancak maç boyunca bu iki silahın top kayıpları, savunmada yapılan basit hatalar ve iki kanatta Serkan ile Cech’in hücuma yeterince katkı sağlayamaması, Trabzonspor’un planlarını tamamen
bozdu.
İlk golde Cech’in amatörce kaptırdığı top, Selçuk’un frikiğinde ise kaleci Tolga’nın hatası bordo-mavili takımın gardını düşürdü. İkinci yarının hemen başında Trabzonspor’un bir eksik kalması malumun ilanıydı sanki. Kontrol tamamen konuk ekibe geçti.
Trabzonspor’da teknik direktör dahil herkesin şapkasını önüne koyma vakti geldi. Bu kadro ve bu oyun anlayışı ile geçen seneki çizgiyi yakalamak mümkün değil. Ara transferde alınacak oyuncularda aşı ne kadar tutar bilinmez ama, yönetimin Şampiyonlar Ligi’nden kazanılan paraların sıcaklığı ile övünmek yerine, takıma takviye için kullanması gerektiği ortada. Bu hamle, geçen sezon içeride dışarıda güçlü rakiplerine kök söktüren Trabzonspor’u geri getirir mi bilinmez. Lakin bu takımın yoğun maç trafiğinde ve üç kulvarda aynı başarıyı göstermesini beklemek pembe bir hayal olur.