İngiltere Premier Lig Chelsea'de 'Rusya' depremi! Roman Abramovich veda etti

Chelsea'de 'Rusya' depremi! Roman Abramovich veda etti

27.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası İngiltere’de büyük yaptırımlarla karşı karşıya kalan Roman Abramovich, Chelsea’ye veda etti. Rus milyarder, “Kulübün iyiliği için görev ve yetkilerimi bırakıyorum” dedi.

Chelseade Rusya depremi Roman Abramovich veda etti

CELAL UMUT EREN

İngiltere’de Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı gündemin ana maddesi olmaya devam ediyor. Futbolda kulüp sahibi olan Rus Oligarklara karşı tepkiler gün geçtikçe artmaya başladı. Burada en büyük baskı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yakın ilişkileri olan Roman Abramovich’e uygulandı. Abramovich, dün akşam itibariyle Chelsea’deki tüm görevlerinden ve yetkilerinden ayrıldığını açıkladı. 55 yaşındaki Rus Oligark, tüm yetkilerini Chelsea Vakfı’nın mütevelli heyetine bıraktığını bildirdi.

Rusya tarafından Ukrayna’ya işgalin başladığı andan itibaren İngiltere’de tepkilerin hedefinde olan Rus milyarder en doğru kararın Chelsea ile yollarını ayırmak olduğunu duyurdu. Abramovich, açıklamasında, “Her zaman Chelsea’yi düşünerek, Chelsea’nin iyiliği için kararlar aldım. Mevcut şartlarda Chelsea kulübünü, taraftarları ve kulüp üyelerini daha fazla zor durumda bırakmak istemiyorum. Chelsea’nin iyiliği için tüm yetki ve görevlerimden ayrılıyorum” ifadelerini kullandı.

Kısa bir süre içinde İngiliz hükümeti ve Roman Abramovich arasında bir görüşmenin gerçekleşeceği kaydedildi. Abramovich’e yönelik İngiltere’ye giriş yasağı, ailesiyle beraber Londra’dan taşınma zorunluluğu ve yatırımlarını durdurma kararının İngiliz hükümeti tarafından alınacağı dile getirildi. Abramovich’in bırakmasının ardından bazı yatırım fonlarının Chelsea Vakfı’na bir dizi teklif götürerek kulübü satın almak için girişimler başlatacağı aktarıldı.

Haberin Devamı

‘Savaşa hayır, lütfen’

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırıya Rus sporculardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Rus tenisçi Andrey Rublev, Dubai Tenis Şampiyonası’ndaki maçının ardından kendisini çeken kameranın lensine “Savaşa hayır, lütfen” ifadelerini yazdı.

Bournemouth’a ne olacak?

Chelsea’de Roman Abramovic krizi gibi bir diğer Premier Lig ekibi Bournemouth’ta da hisseleri olan kulüp patronu Maxim Demin için herhangi bir yaptırım konuşulmuyor.

Aynı zamanda Britanya vatandaşı olan Demin’e bir yaptırım ya da yasak düşünülmüyor.

Şota’dan barış çağrısı

İngiliz The Sun’a konuşan Hull City’nin teknik direktör Şota Arveladze, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgale tepki gösterdi. Daha önce Rusya’nın ülkesi Gürcistan’a saldırdığını da anlatan Şota, “Bugün bile Gürcistan, geçmişte yaşanan olaylar nedeniyle gergin. Ukraynalı arkadaşlarıma en iyi dileklerimi iletiyorum. Onlar sevdiğimiz bir ülke. Savaşmak, bombaları atmak, çok sayıda insanın ölmesi ve çocukların anne ve babasız kalması Rusya’nın tavrı nedeniyle oldu. Maalesef ülkelerimiz ve Sovyet bloğu yer alan diğer ülkeler hala Rusya ile mücadele ediyor ve ellerinden çok fazla bir şey gelmiyor. Bunlar görmek acı verici ve zor... Dünyanın hiçbir yerinde savaş çıkmamalı” dedi.

Haberin Devamı

Polonya’dan sert çıkış

2022 Dünya Kupası play-off elemelerinde Rusya’nın rakibi olan Polonya bir kez daha sert bir tavır sergiledi. Daha önce FIFA’ya başvurarak Rusya maçına çıkmak istemediklerini ileten Polonya Futbol Federasyonu, tepkisini ileri bir boyuta taşıdı.

 Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, “Daha fazla söz yok, harekete geçme zamanı! Polonya, Rusya’ya karşı Dünya Kupası playoff maçı oynamayacak” açıklamasını yayınladı.Polonya’nın ünlü forveti Robert Lewandowski de destek verip, “Ukrayna’da savaşın devam ettiği bir durumda Rusya Milli Takımı ile maç oynamayı hayal bile edemiyorum. Rus futbolcular ve taraftarlar bu durumdan sorumlu değil ama hiçbir şey olmuyormuş gibi de davranamayız” dedi. 

Juventus’un Polonyalı kalecisi Wojciech Szczesny de “Benim eşim Ukraynalı. Oğlumun damarlarında Ukrayna kanı var. Dünya Kupası play-off maçında Rusya ile karşılaşacaktık. Ülkemin formasını giyip Rusya’nın milli marşını dinlemeyi reddediyorum!” çıkışını yaptı.

Haberin Devamı