Galatasaray Drogba bir bunu yapmamıştı!

Drogba bir bunu yapmamıştı!

03.11.2013 - 13:50 | Son Güncellenme:

Afrika’nın futbol yıldızları Didier Drogba, Eto’o ve Adebayor’un ülkelerindeki en güçlü isimler olduğu, gelecekte devlet başkanlığı gibi görevlerde bulunabilecekleri ifade edildi.

Drogba bir bunu yapmamıştı

Onur Dinçer / Skorer

Afrika kıtasının en popüler üç futbolcusu Didier Drogba, Samuel Eto’o ve Emmanuel Adebayor olarak belirlendi. Afrika ile ilgili ekonomi ve siyaset haberleri yapan Ecofin Ajansı bu üç yıldız oyuncunun ülkeleri ve kıta üzerindeki popülaritesini masaya yatırdı.

Haberin Devamı

Drogba, Eto’o ve Adebayor’u ülkelerindeki en ünlü ve güçlü isimler olarak nitelendiren ajansa göre, bu futbolcular kendi ülkelerinde sanatçılar, siyasetçiler ve zengin işadamlarından daha önemli bir nüfuza sahipler ve ülkenin siyasetinde ve gidişatında bile önemli etkileri oluyor.

Samuel Eto’o Kamerun, Didier Drogba Fildişi ve Emmanuel Adebayor da Togo Devlet Başkanları’ndan daha güçlü figürler olarak tasvir edildiler. Bu isimlerin futbol nedeniyle büyük bir hayran kitlesine sahip olmaları, kazandıkları parayı toplumu ilgilendiren konularda da kullanmaları ve ülkeleriyle ilgili konularda görev almaları oyuncuları çok önemli ve güçlü figürler kılan temel faktörler olarak sıralandı.

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli futbolcusu Drogba’nın iç savaş sürecinde oynadığı arabulucu rolü, kurduğu vakıf aracılığıyla gerçekleştiği hayır işlerinin oyuncuyu insanların gözünde neredeyse bir idol konumuna getirdiği ve Fildişi Sahili’nin en önemli figürü kıldığı belirtildi. Drogba, Eto’o ve Adebayor gibi oyuncuların, aktif futbolculuk sonrası hayatlarında ülkelerinde önemli konularda görevler almalarının sürpriz olmayacağı ve devlet başkanlığı gibi önemli konumlar da bile yer alabilecekleri belirtildi.