Galatasaray Transferde hareketli saatler! Avrupa devi Galatasaraylı yıldız için İstanbul'a geldi

Transferde hareketli saatler! Avrupa devi Galatasaraylı yıldız için İstanbul'a geldi

04.04.2023 - 10:16 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Adana Demirspor'u 2-0 mağlup eden Galatasaray, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a yenilmesiyle puan farkını 9'a çıkardı. Galatasaray'ın Adana Demirspor ile karşılaştığı maça scout akını vardı. Dünya devi, Galatasaraylı yıldız için İstanbul'a geldi.

Transferde hareketli saatler Avrupa devi Galatasaraylı yıldız için İstanbula geldi

Galatasaray, Adana Demirspor'u Fredrik Midtsjö ve Zaniolo'nun golleriyle 2-0 mağlup etti ve Konyaspor mağlubiyetini telafi etti. Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a mağlup olmasıyla puan farkını 9'a çıkaran sarı-kırmızılılar zirvede derin bir nefes aldı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Adana Demirspor ile karşılaştığı maça Avrupa'dan scout akını vardı. Dünya devinin scoutları Galatasaraylı yıldız için Nef Stadyumu'na geldi ve karşılaşmayı yerinde takip etti. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

ŞANSAL BÜYÜKA'DAN RASHICA'YA ÖVGÜ

Milliyet'in duayen yazarı Şansal Büyüka, Galatasaray'da son haftaların parlayan ismi olarak Milot Rashica'yı öne çıkardı. Büyüka, Dobra Dobra köşesinde Mauro Icardi'yi eleştirdi ve Rashica'yı övgü.

Şansal Büyüka'nın Dobra Dobra'da Galatasaray ile ilgili yazısı şu şekilde:

Galatasaray için şampiyonluk yarışında, “Favori” diyordum. Şimdi, “hayırlı olsun” diyorum. Galatasaray, “Mayıslar bizim” diyor ama, bu gidişle o tarihi öne çekebilir. Hatta bu ayın sonunda, “Nisanlar bizim” diyebilir.

Haberin Devamı

Gerçekçi olalım, futbolda her türlü sonuç, her zaman bir mucize var ama o mucizeleri yaratmak zaman ister. Bu saatten sonra Fenerbahçe bu futbolu ve geçirmekte olduğu travma ile Galatasaray’ı yakalayamaz.

Beşiktaş iyi, hızlı ve istikrarı yakaladı. Ancak Beşiktaş da çok geç kaldı. Sezon başından bugünlere sarkan ağır faturaları ödemek, 11 puanı kapatmak futbolda çok rastlanır bir durum değil...Birinci belli, biz ikinciye bakalım. Fenerbahçe mi, Beşiktaş mı?

Transferde hareketli saatler Avrupa devi Galatasaraylı yıldız için İstanbula geldi

"NE ICARDI NE ZANIOLO! SON HAFTALARIN KRALI"

Midtsjö: Galatasaray şampiyon olacaksa, attığı golün hatırı büyük olacak.

Abdülkerim: Bundan daha iyisi olamaz. Şahane oynuyor.

Torreira: Koca bir orta sahanda tek başına...

Rashica: Ne Icardi, ne Zaniolo... Son haftaların kralı Rashica...

Nelsson: Çizgiden çıkardığı top, şampiyonluk yolunun en önemli kilometre taşı olabilir.

Kerem: Çalım illeti depreşince beklentilerin çok gerisinde kaldı.Icardi: Üç haftadır tatilde... Yetmedi mi? Artık işine ve futbola dönsen...

Yunus: Az oynadı, öz oynadı, iyi oynadı.

Oliveira: Hevesin, hırsın, isteğin yok gibi... Bu görüntü fark ediliyor.

Mertens: Ağır sakatlıktan döndü. İlk maçında zirve yapması beklenemez.

Galatasaray: Belki yarın, belki yarından da yakın...

Transferde hareketli saatler Avrupa devi Galatasaraylı yıldız için İstanbula geldi

ICARDI'YE ÖZEL TERAPİ

Galatasaray’da son dönemde tutuk gözüken ve gol atamayan Mauro Icardi’nin, istediğini yapamamaktan dolayı moralsiz olduğu ifade edildi. Bunu ortadan kaldırmak da Teknik Direktör Okan Buruk’a düştü.

Haberin Devamı

Adana Demirspor maçını boş geçen ve oyundan çıkarken direkt soyunma odasına giden yıldızın, ne takım içinden herhangi biriyle ne de teknik kadroyla en ufak bir sorununun olmadığı öğrenildi. 29 yaşındaki golcü, maç bitiminde de üzgün gözükmüş, bu hali kafa karıştırmıştı.

Icardi’nin bu durumunun tesislerde de devam ettiği belirlendi. Kimseyle herhangi bir sorunu olmayan Icardi’nin gol atamamaktan dolayı moralsiz olduğu bildirildi.

Buruk, istediği pasları alamayan ve gol atamadığı için de mutsuz bir görüntü çizen Icardi ile görüştü. Başarılı teknik adamın, futbolcusuna, “Sana güveniyoruz. Yine o golleri atacaksın. Gol atman elbette önemli ama zaten büyük maçlarda üzerine düşeni yaptın” dediği öğrenildi.

Transferde hareketli saatler Avrupa devi Galatasaraylı yıldız için İstanbula geldi

ARSENAL, SACHA BOEY İÇİN İSTANBUL'A GELDİ

Spor Toto Süper Lig'in lideri Galatasaray'ın yıldızlarına olan ilgi artıyor. Sarı-kırmızılılar, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Adana Demirspor'u konuk ederken Habertürk'te yer alan habere göre Arsenal de bu maçı izlemesi için gözlemci görevlendirdi.

Haberin Devamı

Londra ekibi adına tribünde yer alan gözlemci, Galatasaray'ın genç yıldızı Sacha Boey'u yerinde takip etti. İngiltere ve İtalya basınında çıkan haberlere göre Arsenal, Sacha Boey'u transfer etmek için Milan'la yarışıyordu.

Transferde hareketli saatler Avrupa devi Galatasaraylı yıldız için İstanbula geldi

"ADIM ATMA ZAMANI GELDİ" DEMİŞTİ

Sacha Boey geçen günlerde bir açıklama yapmış ve kariyerinde yeni bir sayfa açma zamanının geldiğini belirtmişti. L'Equipe'e röportaj veren genç futbolcu "Performansım şimdilik istikrarlı gidiyor. Kariyerimde yeni bir adım atma zamanı geldi ancak sezon sonunu beklemek gerekiyor. Neler olacağını o zaman göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

SCOUT EKİBİNİN NOKTA ATIŞI

Galatasaray'a Temmuz 2021'de transfer olan Sacha Boey de uzun yıllardır görev yapan scout ekibinin bulduğu oyunculardan biri. Dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in sağ beke takviye istemesi sonrasında verdiği listenin başında Fransız tecrübeli sağ bek Djibril Sidibe bulunuyordu. Oyuncunun yıllık ücreti Galatasaray'a yüksek gelince Terim, scout ekibinden genç ve atletik özellikleriyle ön plana çıkan bir sağ bek talep etti.

Haberin Devamı

Transferde hareketli saatler Avrupa devi Galatasaraylı yıldız için İstanbula geldi

Sarı-kırmızılıların oyuncu izleme birimi, Rennes'de kadroda ilk tercihler arasında bulunmayan ve üçüncü, dördüncü tercih olan Sacha Boey'i raporladı. Dijon'da geçirdiği kiralık dönemi iyi değerlendiren sağ bekin Fatih Terim'e izletilmesi sonrasında hemen aksiyon alan Galatasaray oyuncuyu birkaç gün içinde renklerine bağladı.

2 milyon Euro kazanan Sidibe yerine 480 bin Euro'luk yıllık ücretiyle gelen Boey, sarı-kırmızılıların 'örnek gösterilen' transferlerinden oldu. 20 yaşındayken yaklaşık 1 milyon Euro ve yüzde 15'lik bir sonraki satış payıyla transfer edilen 22 yaşındaki futbolcu değerini de katlayarak devam etti.

Yazarlar