17.08.2012 - 13:53 | Son Güncellenme:
milliyet.com.tr
Tayland'da kurulan Maeklong Pazarı, dünyanın en ilginç ve tehlikeli pazar yeri olma özelliğine sahip.
Bangkok'un 55 kilometre batısında yer alan Samut Songkhram'daki pazar yeri, banliyo treni hatlarının üzerine kurulmuş durumda.
Üreticilerin taze meyve ve sebzelerini sergiledikleri bu pazarı özel yapan şey, günde sekiz kez banliyo treninin pazarın tam anlamıyla üzerinden geçmesi.
Saatte yaklaşık 30 kilometre hızla hareket eden tren yaklaşırken insanlar daracık yolda kenara çekiliyor, pazar tenteleri kaldırılıyor ve trenin geçmesinin ardından hayat bir anda normale dönüyor. Maeklong pazarı, Tayland'a gelen turistler için görülebilecek en ilginç yer olarak nitelendiriliyor.
Friends' dizisinin yıldızı Jennifer Aniston'ın güvenlik ekibi, ünlü oyuncunun evde bulunduğu sırada malikanesinin kapılarını kırarak içeri giren bir adamı etkisiz hale getirdi. Saldırganın takıntılı paylaşımları ortaya çıkarken mahkemedeki tuhaf halleri dikkatleri çekti.