İtalya Serie A Emirhan İlkhan İtalyanları mest etti! 'Türkiye'de derbilerde oynadı'

Emirhan İlkhan İtalyanları mest etti! 'Türkiye'de derbilerde oynadı'

07.09.2022 - 10:27 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'tan ayrılarak İtalyan ekibi Torino'ya transfer olan Emirhan İlkhan şimdiden farkını ortaya koydu. 2 maçta mücadele eden ve performansı büyük beğeni toplayan Emirhan ile ilgili İtalyan basını yorumda bulundu. Öte yandan genç futbolcu kulüp tarihine geçti.

Emirhan İlkhan İtalyanları mest etti Türkiyede derbilerde oynadı

Beşiktaş'tan 'Avrupa'ya gitme hayalim var' diyerek ayrılan Emirhan İlkhan İtalyan ekibi Torino'da adından söz ettiriyor. Çıktığı ikinci maçta kulüp tarihine geçen genç futbolcuyla ilgili İtalyan basını yorumda bulundu

Haberin Devamı

4.5 MİLYON EUROYA TORINO'YA GİTTİ
Geçen sezon Süper Lig'de Beşiktaş forması giyen genç futbolcu Emirhan İlkhan transfer sezonunda İtalya Serie A ekiplerinden Torino'ya 4.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştu. Geçen yıl göstermiş olduğu performans ile tüm dikkatleri üzerine çeken genç futbolcu, Beşiktaş'tan 'Avrupa'ya gitme hayalim var' diyerek ayrıldı.

BEŞİKTAŞ'TA 13 GOLE KATKI
Torino'nun genç yıldızı Emirhan İlkhan geçen sezon orta sahada gösterdiği performans ile göz doldurmuştu. İlkhan çıktığı 29 resmi maçta 10 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Bunun yanı sıra milli futbolcu takım arkadaşlarına 3 kez gol pası verdi.

YILLIK MAAŞI 900 BİN EURO
Emirhan İlkhan'ın Beşiktaş'ta aylığı 12 bin TL'den yılda 144 bin TL kazandığı ortaya çıktı. Genç futbolcu Torino'da ise yılda 900 bin euro, yani yaklaşık 16 milyon TL kazanacak.

Haberin Devamı

Emirhan İlkhan İtalyanları mest etti Türkiyede derbilerde oynadı

TORİNO TARİHİNE GEÇTİ
Emirhan İlkhan takımı Torino'nun Lecce'yi 1-0 yendiği maçta ilk 11'de başladı. Bu maçta 64 dakika forma giyen futbolcu, 18 yaş 96 gün ile Torino tarihinin Serie A'da oynayan en genç futbolcusu oldu.

İTALYANLARI MEST ETTİ
Torino Başkanı Urbano Cairo ve teknik direktör Matteo Paro, Emirhan İlkhan hakkında övgü dolu sözler söyledi. Ayrıca İtalyan basını da Emirhan'ı mercek altına aldı.

"EMİRHAN CESARETLİ BİR OYUNCU"
Torino Başkanı, "Emirhan İlkhan gelişme belirtileri gösterdi. İlk maçında gerçekten çok iyiydi. Harika bir başlangıç yaptı. Aşama aşama büyüdü ve cesaretli bir oyuncu olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

"ÇOK KALİTELİ VE ZEKİ"
Öte yandan Torino'nun teknik direktörü Matteo Paro ise "Emirhan'ı maça hazırlamak için konuştum. Kalitesi ve iyi bir tekniği var. Farklı bir futbol ikliminden geliyor ama çok zeki bir futbolcu. Çok çabuk öğreniyor. Türkiye'de derbilerde oynadı. Halen öğrenmesi gereken şeyler var ama çok kaliteli bir futbolcu" dedi.

"ÇAYLAK EMİRHAN TOPU TEMİZ KULLANIYOR"
Öte yandan İtalyan basını da Emirhan İlkhan'ın performansını değerlendirdi. Tuttomercatoweb, "Monza maçında çok az süre aldı. Çaylak futbolcu topu temiz kullanıyor. Ancak; bazen aceleci davranıyor" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

"AŞIRIYA KAÇMADAN İŞİNİ YAPTI"
Eurosport İtalya, "Emirhan İlkhan aşırıya kaçmadan işini yaptı. Hücumda ceza sahası dışından bir şut denedi. Savunmada ise rakibin bir gol pozisyonu engelledi" değerlendirmesinde bulundu.

"EMİRHAN GECENİN SÜRPRİZİYDİ"
Ayrıca La Stampa'da yer alan haberde ise "Genç Türk akşamın beklenmedik sürpriziydi. Eski Beşiktaşlı futbolcu yaşı göz önüne alındığında, olgunluk ve beceriklilik açısından şaşırtıcı bir maç çıkardı" ifadelerini kullandı.