Hatayspor Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'den taktik savaşları! 42 maç sonra bir ilk

Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'den taktik savaşları! 42 maç sonra bir ilk

07.11.2022 - 22:06 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Hatayspor, kendi evinde Başakşehir'i konuk etti. Heyecan dolu maç Yeni Hatay Stadyumu'nda oynandı. İki eski takım arkadaşı Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu, bu kez rakip teknik adam olarak sahaya çıktılar. Hatayspor'da Volkan Demirel'in yaptığı hamle maça damga vurdu. Başakşehir 42 maç sonra bir ilk yaşadı.

Emre Belözoğlu ve Volkan Demirelden taktik savaşları 42 maç sonra bir ilk

Hatayspor, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Zorlu müsabaka Yeni Hatay Stadyumu'nda oynandı. Heyecan dolu maçta teknik adam Volkan Demirel yaptığı hareketle maça damga vurdu. Başakşehir, ligde 42 maç sonra bir ilk yaşadı.

Haberin Devamı

GOL PERDESİNİ BERTUĞ AÇTI

Kritik maçta ilk gol Hatayspor'dan geldi. Başakşehir'de Ömer Ali'nin geri pası kısa kalınca Bertuğ Yıldırım araya girip topu kazandı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Bertuğ, Volkan Babacan'ı geçip soldan çok dar açıdan sol ayağının içiyle vurdu, top sağ direğin dibinden ağlarla buluştu.

Emre Belözoğlu ve Volkan Demirelden taktik savaşları 42 maç sonra bir ilk

NET POZİSYON KAÇTI

Konuk ekip Başakşehir'in merkezden geliştirdiği atakta Okaka ile verkaç yapan Chouiar, penaltı noktasının hemen solunda kaleciyle karşı karşıya pozisyonda sağ ayağının ucuyla kaleye vurdu, kaleci Erce Kardeşler topu kornere çeldi.

BERTUĞ DEVAM EDEMEDİ

Hatayspor'un ilk golünü atan Bertuğ Yıldırım, aldığı darbe sonrası yerde kalarak oyuna devam edemedi. 29. dakikada yerde kalan Bertuğ'ya sağlık görevlileri müdahale etti. Tedavisi devam ettikten sonra sahaya giren tecrübeli futbolcu, daha sonra kendini yere bıraktı. Bertuğ, 34. dakikada yerini Ze Luis'e bıraktı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ZE LUİS İMKANSIZI BAŞARDI

Sol kanattan gelen ortayı savunma uzaklaştıramayınca Ze Luis yay üzerinde kontrol etti. İlk rakibini çalımlayıp kale alanının sağına kadar gelen Ze Luis, sağ ayağının üstüyle yakın köşeye vurdu, kaleci Volkan Babacan topu kurtardı.

Emre Belözoğlu ve Volkan Demirelden taktik savaşları 42 maç sonra bir ilk

KARŞILIK TRAORE'DEN GELDİ

Heyecan dolu maça eşitliği 60. dakikada Bertrand Traore getirdi. Başakşehir'in sol kanattan geliştirdiği atakta Deniz Türüç, yayın üzerindeki Aleksic'e yerden bıraktı. Aleksic de bekletmeden, sağdan ceza sahasına giren Traore'ye pasını verdi. Traore topu kontrol edip sol ayağının içiyle yakın köşeye nefis vurdu ve topu ağlarla buluşturdu

Haberin Devamı

ALEKSIC TAKIMINI ÖNE GEÇİRDİ

Başakşehir'de Danijel Aleksic takımını öne geçiren golü attı. 65. dakikada sağ kanattan Traore içeriye ortaladı. Arkaya seken topu Chouiar kontrol edip kale alanına çevirdi. Aleksic topun gelişine sol ayağının içiyle vurdu ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 

EŞİTLİĞİ EL KAABİ SAĞLADI

El Kaabi maça dengeyi getirdi. Ön alanda kaleci Volkan'a baskı yapan El Kaabi, topa dokunup ceza sahasının soluna doğru açtı. O bölgeye hareketlenen Ze Luis tek tokla yeniden El Kaabi'ye pasını gönderdi. Kale içinde müsait durumdaki El Kaabi'ye ise sadece boş kaleye dokunmak kaldı.

SAHNEDE YİNE ZE LUİS

Hatayspor'u öne geçiren golü yine Ze Luis kaydetti. Sağ kanattan topla gelen Lobjanidze içeri ortaladı. Kale alanındaki Ze Luis sağ ayağının içiyle vurdu ve topu ağlara gönderdi.

Emre Belözoğlu ve Volkan Demirelden taktik savaşları 42 maç sonra bir ilk

VOLKAN DEMİREL'DEN TAÇ HAMLESİ

3. golün oluşumunda Hatayspor'un teknik direktörü Volkan Demirel taca çıkan topu hızlıca oyuncusuna vermesiyle Hatayspor Ze Luis'in golü ile öne geçti. Demirel'in bu hareketi maça damga vurdu.

Haberin Devamı

HEYECAN DOLU MAÇTA EŞİTLİK GELDİ

Nefes kesen maça tekrar denge geldi. Başakşehir'in sol kanatan geliştirdiği atakta Serda, sağına çekip içeri ortaladı. Okaka'nın dokunamadığı top sağ direk dibinden doğrudan kaleye gidip ağlarla buluştu.

Bu sonuç ile zorlu müsabaka 3-3'liük beraberlikle sona erdi.

MAÇTA BİR İLK YAŞANDI

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir, Süper Lig'de çıktığı 42 maç sonra ilk kez bir maçta 3 gol yedi. Opta'nın verilerine göre; Volkan Demirel, Süper Lig'de Emre Belözoğlu'nun çalıştırdığı bir takım karşısında üç gol sevinci yaşayan ilk teknik direktör oldu.

Yazarlar