ING Basketbol Süper Ligi Ergin Ataman sonrası büyük değişim! Anadolu Efes'te dikkat çeken veda

Ergin Ataman sonrası büyük değişim! Anadolu Efes'te dikkat çeken veda

05.10.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague ve Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes'te Ergin Ataman'ın ardından göreve Erdem Can getirildi. Lacivert-beyazlılarda dikkat çeken isimler takımdan ayrılırken, çok sayıda yıldızla anlaşma sağlandı.

Ergin Ataman sonrası büyük değişim Anadolu Efeste dikkat çeken veda

Ergin Ataman ile yollar ayrıldıktan sonra Erdem Can'ı göreve getiren Anadolu Efes'te yeni sezon kadrosunda büyük bir değişim gözlemlendi. Vasilije Micic ile vedalaşan lacivert-beyazlılarda dikkat çeken oyuncularla sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

İşte 2023-2024 sezonu öncesi Anadolu Efes'te yaşanan vedalar ve yeni gelen isimler...

ATAMAN GİTTİ, ERDEM CAN GELDİ

Anadolu Efes ile iki Euroleague şampiyonluğu, bir Euroleague ikinciliği, üç Türkiye Ligi şampiyonluğu, üç Cumhurbaşkanlığı Kupası, iki Türkiye Kupası başarıları yakalayan Ergin Ataman ani bir karar ile takımdan ayrılıp Yunanistan ekiplerinden Panathinaikos ile sözleşme imzaladı.

Ergin Ataman ile yollarını ayıran Anadolu Efes, geçtiğimiz sezon Türk Telekom'da inanılmaz bir sezon geçiren Erdem Can'ı başantrenör olarak kadronun başına getirdi.

Ergin Ataman sonrası büyük değişim Anadolu Efeste dikkat çeken veda

MICIC, NBA'E TRANSFER OLDU

Anadolu Efes forması ile iki Euroleague şampiyonluğu, bir Euroleague ikinciliği, üç Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu, üç Cumhurbaşkanlığı Kupası ve bir Türkiye Kupası sevinci yaşayan ve Euroleague’de 2020-21 sezonunun en değerli oyuncusu seçilen Vasilije Micic takımdan ayrılarak NBA takımlarından Oklahoma City Thunder ile kontrat imzaladı.

Haberin Devamı

DOĞUŞ BALBAY VE DUNSTON VEDA ETTİ

2011-2012 sezonu başında Anadolu Efes'e katılan, aralıksız olarak 12 sezon boyunca görev yapan ve başarılarda emeği olan kaptan Doğuş Balbay ile de yollar ayrıldı. Doğuş Balbay, Anadolu Efes formasıyla iki Euroleague şampiyonluğu, bir Euroleague ikinciliği, üç Türkiye Ligi şampiyonluğu, dört Cumhurbaşkanlığı Kupası ve üç Türkiye Kupası sevinci yaşadı.

2015-16 sezonu başında Anadolu Efes'e katılan ve aralıksız olarak sekiz sezon görev yaparak kulüp tarihinde en uzun süre forma giyen yabancı oyuncu olan ve takımın kazandığı başarılarda önemli rol oynayan Bryant Dunston ile de yol ayrımına gidildi. Bryant Dunston, Anadolu Efes forması ile Euroleague şampiyonluğu, bir Euroleague ikinciliği, üç Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu, üç Cumhurbaşkanlığı Kupası ve iki Türkiye Kupası sevinci yaşadı.

TRANSFERLER ART ARDA

Anadolu Efes, Türk Telekom'da forma giyen Amerikalı oyuncu Tyrique Jones ile iki yıllık sözleşme imzaladı. 1997 doğumlu oyuncu 2.06 metre boyunda ve pivot pozisyonunda görev yapıyor. Geçtiğimiz sezon Türk Telekom'un yakaldığı başarıda başrollerden olan Tyrique Jones, Anadolu Efes'in yeni oyuncularından oldu.

Haberin Devamı

Ergin Ataman sonrası büyük değişim Anadolu Efeste dikkat çeken veda

Anadolu Efes geçtiğimiz sezon Eurocup’ta Umana Reyer Venezia forması giyen Amerikalı oyuncu Derek Willis ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. 1995 doğumlu oyuncu 2.06 metre boyunda ve uzun forvet pozisyonunda görev yapıyor.

Anadolu Efes, Darüşşafaka Lassa takımında forma giyen Doğuş Özdemiroğlu ile iki yıllık sözleşme imzaladı. 1996 doğumlu oyuncu 1.91 metre boyunda ve guard pozisyonunda görev yapıyor.

Anadolu Efes, Türk Telekom’da forma giyen Erkan Yılmaz ile iki yıllık sözleşme imzaladı. 1997 doğumlu oyuncu 1.92 metre boyunda ve forvet pozisyonunda görev yapıyor.

Anadolu Efes, İspanya’nın Baskonia Vitoria Gasteiz takımında forma giyen Amerikalı oyuncu Darius Thompson ile üç yıllık sözleşme imzaladı. 1995 doğumlu oyuncu 1.92 metre boyunda ve guard pozisyonunda görev yapıyor.

Anadolu Efes, Darüşşafaka Lassa’da forma giyen Ercan Osmani ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. 1998 doğumlu oyuncu 2.13 metre boyunda ve pivot pozisyonunda görev yapıyor.

Haberin Devamı

Basketbola Anadolu Efes altyapısında başlayan, geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması giyen Burak Can Yıldızlı ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. 1994 doğumlu oyuncu 2.02 metre boyunda ve power forvet pozisyonunda görev yapıyor.

Yazarlar