Fenerbahçe Eski futbolcudan Ryan Kent yorumu! 'Fenerbahçe'ye gitmesi şaşırtıcı'

Eski futbolcudan Ryan Kent yorumu! 'Fenerbahçe'ye gitmesi şaşırtıcı'

21.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Süper Lig'i 2. sırada bitiren Fenerbahçe, gelecek sezon için ilk transferini Rangers'tan yapmış ve 26 yaşındaki futbolcu Ryan Kent'i kadrosuna katmıştı. Rangers'ın eski futbolcusu, Kent hakkında açıklamalarda bulundu.

Eski futbolcudan Ryan Kent yorumu Fenerbahçeye gitmesi şaşırtıcı

Fenerbahçe, gelecek sezon transfer çalışmalarına başladı. Sarı-lacivertli kulüp, ilk transferini gerçekleştirdi ve Rangers'ın yıldız futbolcusu Ryan Kent'i renklerine bağladı. Eski futbolcu, Kent'in Fenerbahçe'ye transferini değerlendirdi.

Haberin Devamı

4 YILLIK ANLAŞMA

Fenerbahçe, sezon başı kampı için ülkemize geldiğinde yapılacak sağlık kontrollerinin ardından Ryan Kent ile sözleşme imzalanacağını belirtirken, futbolcu ile 4 yıllığına anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kulübümüz, Glasgow Rangers ile sözleşmesi sona eren Ryan Kent ile 4 yıllığına anlaşmaya varmıştır. Resmi sözleşme oyuncumuzun sezon başı kampı için ülkemize geldiğinde yapılacak sağlık kontrollerinin ardından imzalanacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Eski futbolcudan Ryan Kent yorumu Fenerbahçeye gitmesi şaşırtıcı

İLK SÖZLERİ

İngiliz futbolcu transfer sonrası ilk kez şu sözleri kullandı: "Tüm Fenerbahçe taraftarına merhabalar. Ben Ryan Kent. Öncelikle Türkiye Kupası'nın kazanılmasında payı olan tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Tebrik ediyorum. Fenerbahçe'ye transfer olduğum için büyük onur duyuyorum. Yeni sezonla ilgili konuşmak gerekirse Fenerbahçe'nin hedeflerine ulaşabilmesi konusunda takımımızın başarılı olması için elimden geleni yapmaya çalışacağım. İlk hedefimiz önümüzdeki ay oynayacağımız Süper Kupayı kazanmak olacak. Takım arkadaşlarımla birlikte, yeni sezon çalışmalarına başlamak için çok heyecanlıyım. Kendinize iyi bakın."

Haberin Devamı

RYAN KENT'İN PERFORMANSI

Futbola Liverpool altyapısında başlayan Ryan Kent, Coventry City, Barnsley, Freiburg ve Bristol City gibi kulüplerde kiralık olarak forma giydikten sonra son olarak Rangers'a kiralandı.

İngiliz futbolcu 2019 yazında Liverpool'dan Rangers'a 7.2 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Rangers formasıyla 4 sezon boyunca 175 resmi karşılaşmada görev yapan Ryan Kent söz konusu maçlarda 27 gol atarken 36 asist yapma başarısı gösterdi.

Transfermarkt verilerine göre Ryan Kent'in güncel piyasa değeri 11 milyon euro olarak belirlenmiş durumda.

Eski futbolcudan Ryan Kent yorumu Fenerbahçeye gitmesi şaşırtıcı

MAAŞI BONUSLARLA BİRLİKTE 2 MİLYON EURO

Fenerbahçe'ye bedavaya gelen İngiliz yıldızın, Türkiye'de alacağı para belli oldu. Alınan bilgiye göre 26 yaşındaki futbolcuya, bonuslarla birlikte senelik 2 milyon Euro civarında bir maaş verileceği öğrenildi.

Rangers'ın eski oyuncusu Alan Hutton, Ryan Kent'in Fenerbahçe'ye transferini şaşırtıcı bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Alan Hutton, Kent'in Fenerbahçe'ye transferi için "Bunun kötü bir hamle olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Açıklamalarına devam eden 38 yaşındaki eski futbolcu, "Alan McGregor ile bu konuyu konuştum, o Türkiye'de oynamıştı. Maaşlar ve ödemeler gibi şeyler söz konusu olduğunda sorunlar olabiliyor. İşlerin yapısı oyuncu için biraz can sıkıcı olabiliyor" dedi. Ancak Fenerbahçe'nin büyük bir kulüp olduğunu belirten Hutton, "Bence futbol açısından büyük bir takım, harika bir atmosfer var. Taraftarlar zaman zaman çılgın olabiliyor. Bence bu Kent'in keyif alacağı bir şey" sözlerini sarf etti.

Hutton son olarak, "Kent'in İngiltere'ye gideceğini düşünüyordum ama büyük bir kulüpte ve iyi işler yapmak isteyecektir" şeklinde konuştu.

Eski futbolcudan Ryan Kent yorumu Fenerbahçeye gitmesi şaşırtıcı

Yazarlar