Beşiktaş Eski yöneticilerden Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'a sert yanıt: Doğruları söylemiyor! Asıl skandal budur

Eski yöneticilerden Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'a sert yanıt: Doğruları söylemiyor! Asıl skandal budur

12.03.2024 - 08:48 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta eski yöneticiler Ali Bayrak ve Seyit Ateş, Başkan Hasan Arat’ın açıklamalarına sert cevap verdi.

Eski yöneticilerden Beşiktaş Başkanı Hasan Arata sert yanıt: Doğruları söylemiyor Asıl skandal budur

Beşiktaş Divan Kurulu’nda Başkan Hasan Arat, eski yönetime sert eleştiriler yöneltmişti. Arat’ın; stadın altında korsan imalathane, Göksel konseri, transferler, Besar Gudjufi adlı kayıp sporcu vakası ve amatör şubede yapılan sponsorluklar gündem olmuştu. Arat’ın bu sert çıkışlara daha sert karlılık geldi. Eski yöneticiler Seyit Ateş ve Ali Bayrak, Arat’a cevap verdiler. Beşiktaş lisanslı ürünlerden sorumlu eski yönetici Ali Bayrak, iddialarla ilgili Fanatik'e konuştu.

Haberin Devamı

‘Doğruları söylemiyor!’

Bayrak; “Arat maalesef doğruları bildiği halde söylemiyor. Hâlâ seçim öncesindeymiş gibi algı yaratma peşinde. Bahsettiği olay şudur... Göğüs sponsoru anlaşmamız olmadığı için Adidas formaları reklamsız olarak gönderme durumunda kaldı. Rain ile anlaşma yapınca çözüm aradık. Formaların tekrar gidip gelmesi sıkıntı ve masraf yarattı. İhale ile bir firmaya verdik. Gelip stadın altında 400 metre karelik alana makina kurup, baskı yaptılar. Önce futbol ardından tüm amatör branşların formalarını işlediler. Bunları mağazalarımıza dağıttık. Kira bedeline istinaden malları ucuz yaptırdık. Bunun dışında dışarıya tek kalem baskı yapılmadı. Bunu halan görevde olan CEO ve genel müdür biliyor. Başkan da biliyor ama doğruyu söylemiyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Kalkıp hikaye anlatıyor!’

Ali Bayrak, “Transferler için bizim dönemimizde alınan isimlerin bazıları katkı vermemiş olabilir. Ahmet Nur Çebi, mali disiplin oluşturma çabası içindeydi. Arat, daha iki oyuncu ile bütçenin yüzde 10’nu kullandı. Kalkıp hikaye anlatıyor. Al Musrati’yi, hangi büyük kulüp istemiş de bize gelmiş. Bu oyuncunun geçmişinde bütün transferleri bedelsiz. Muçi, 500 bin Euro karşılığı Polonya’ya gitmiş o kadar. Yine de başarılı olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Hani şeffaf olacaklardı...’

Eski yönetici, “Hani şeffaf olacaklardı. Daha Santos ve 9 yardımcısının aldığı ücret bilinmiyor. Ara dönemde alınan 4 oyuncunun da öyle. Başkan kimseyi kandırmaya kalkmasın. Tiyatro yapıyor. Görevi bıraktığımızda lider ile 9 puan fark vardı. Bunu üç ay içinde nerelere çekti onun açıklamasını yapsın. Beşiktaş Başkanı çok iyi biliyor. Divan Kurulu Başkanı da öyle. Yaptırdığımız inceleme raporlarını Divan ve Denetleme Kurulu’na belge karşılığında sunduk. Kalkıp toplantıda üyelere aksini söylemeleri en hafif deyim ile ayıptır” sözlerini sarf etti.

Eski yöneticilerden Beşiktaş Başkanı Hasan Arata sert yanıt: Doğruları söylemiyor Asıl skandal budur

'Asıl skandal...'

Diğer eski yönetici Seyit Ateş ise Arat’a aynı üslup ile cevap verdi. Ateş, “Bahsettiği Makedon oyuncu ile bizzat ilgilendim. FIFA’nın 17 yaş gelecek vadeden 50 kişilik listesinde idi. Trabzonspor, yıllık 400 bin Euro önerdi ancak ailesi İstanbul’da yaşamak istiyoruz diye bizi tercih etti. Aylık 5 bin Euro maaş ile 5 yıllık sözleşme yaptık. Arat’ın dediği gibi 600 bin Euro çıkarıp vermedik. U-19 milli maçında sakatlandı. Sonrasında ülkesine kiralık verildi. Sakatlık sürecini tamamlasın diye. Kiralayan da biz değiliz. Samet Aybaba. 100 bin Euro serbest kalır maddesi ile. Asıl skandal budur. Oyuncu patlama yaparsa yok pahasına elden gidecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Konseri devlet iptal ettirdi’

Ateş sözlerinin devamında, “Göksel konseri, Cumhuriyet’in 100. yıl bayramına özeldi. Fakat devletimizin aldığı karar gereği Dolmabahçe çevresinde etkinlikler yasaklandı. Böylece sözleşme yapılırken verilen kapora içinde kalmış oldu. Amatör branşların hepsine sponsor bulup kulübü büyük mali külfetten kurtardık. Mesela sadece jimnastik 500 bin lira kar eder duruma geçti” yorumunu yaptı. Seyit Ateş, “Görevde iken Kabataş Vakfı, Çilekli Tesisleri için aylık 3 milyon kiralama teklifi sundu. Kasada bıraktık. Hüseyin Yücel’in farklı gerekçeler ile kirasını ödemediği yere yani. Bakalım Arat şimdi bu teklif karşısında ne yapacak” diyerek açıklamasını tamamladı.

Haberin Devamı

Eski yöneticilerden Beşiktaş Başkanı Hasan Arata sert yanıt: Doğruları söylemiyor Asıl skandal budur

Yazarlar