Fenerbahçe F.Bahçe-Limassol maçı öncesi ortaya çıkan skandal!

F.Bahçe-Limassol maçı öncesi ortaya çıkan skandal!

09.11.2012 - 13:42 | Son Güncellenme:

AEL Limassol ile Güney Kıbrıs'ta oynanan ilk maçta hiçbir Türk taraftarın Rum tarafına geçmesine izin vermeyen ve "Atina'dan gelin" diyen Rumların, İstanbul'daki maça KKTC üzerinden geldiği ortaya çıktı.

F.Bahçe-Limassol maçı öncesi ortaya çıkan skandal

Fenerbahçe'nin dün akşam Kadıköy'de AEL karşısında 2-0 kazandığı maça bazı Rum taraftarlar KKTC üzerinden gitmeyi tercih etti.

AEL'li taraftarların maçın oynandığı Şükrü Saraçoğlu'na Ercan Havalimanı'ndan sorunsuz gitmesi 25 Ekim'de Güney Kıbrıs'ta oynanan AEL - Fenerbahçe karşılaşmasını akıllara getirdi.

Bu maçta, KKTC'de yaşayan Türk kökenli vatandaşların bile Kıbrıs Türk tarafından geçişlerine izin verilmesi engellenmişti. Bu engel karşısında Kıbrıs'ta yaşayan Türk kökenli taraftarlar da Atina üzerinden Rum tarafına geçmek zorunda kalmıştı.

Rum taraftarların Ercan Havalimanı'ndan Türkiye'ye sorunsuz bir şekilde geçmesine içlenen Mehmet Fırıncı, bu durumun hiç de adil olmadığını söyledi.

Fırıncı, "Rum taraftarlar hiç bir sorun yaşamadan Ercan üzerinden Kadıköy'e gidebildi. Bizler Kıbrıs Türk tarafında yaşamamıza rağmen maçın oynandığı Rum kesimine Atina üzerinden gitmemiz istendi. Bu durum barış ve kardeşliği simgeleyen spor için centilmence bir uygulama değil. Hem Türk kökenlilerin Rum tarafına geçişine izin verilmiyor. Hem de Rumlar KKTC üzerinden Türkiye'ye rahatça geçip maçı izleyebiliyor. Bu akla hayale sığmayan bir durum." şeklinde sitem etti.

(CİHAN)