Fenerbahçe Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi uyardı: Derbide tekrarı hüsran demek!

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi uyardı: Derbide tekrarı hüsran demek!

06.01.2023 - 09:46 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin merakla beklediği Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için geri sayıma geçildi. Kadıköy'deki futbol şöleninde ezeli rakipler tarihte 397'inci kez karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi uyardı: Derbide tekrarı hüsran demek

Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta Fenerbahçe-Galatasaray derbisine sahne olacak. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray 397'inci kez karşı karşıya gelecek. İşte Fenerbahçe ile Galatasaray'dan son gelişmeler ve tüm ayrıntılar...

Haberin Devamı

DERBİ ÖNCESİ TAHMİNLER

Bülent Uygun: Derbi tamamen taktik savaşların verildiği, stres ortamlarının en yüksek seviyede yaşandığı, aylar öncesinden herkesin hazırlandığı, hocalar olarak sahanın her milimini yaşayarak 90 dakikayı günlerce kafasında oynadığı ve mücadele ettiği görsel şov. Bu görsel şovda Fenerbahçe hem seyirci avantajı hem takım kadrosu kalitesiyle bir adım önde. Fenerbahçe derbinin favorisi konumunda.

Mustafa Kocabey: Galatasaray 6'da 6 yaparak özgüveni tavan yaptı. Derbi maçları olduğu zaman Türkiye'de hayat duruyor. Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hiçbir lig maçına benzemeyen bir maç. Bu maçın skorunu kimse bilemez. Fenerbahçe'nin kendi sahasında olması büyük bir avantaj ama son yıllarda Galatasaray, Kadıköy'de iyi maçlar çıkardı. İki takım da kazanmak isteyecek. Çok zevkli bir maç olacağını düşünüyorum. Gönlüm Galatasaray'dan yana ama iyi oynayan kazansın.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi uyardı: Derbide tekrarı hüsran demek

Dinçer Azaphan: Fenerbahçe'nin kazanacağını söyleyecek halimiz yok. Galatasaray'ın 2-1 kazanacağını düşünüyorum. Bu maçın ardından şampiyonluk yolu gözükür. Fenerbahçe'nin taraftarı önünde avantajı var ama bizim avantajımız ise elimizdeki futbolcuların kalitesi.

Ogün Temizkanoğlu: Ben Fenerbahçe'nin saha ve seyirci avantajını iyi kullanacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı avantajları çok daha fazla. Fenerbahçe derbiyi 2-0 kazanır.

Emre Aşık: İki takım da formda. Jesus ve Okan Buruk'un açıklamalarından yola çıkarsak planları tabii ki kazanmak üzerine. Bu derbide beraberlik Galatasaray'ın işine gelir. Galatasaray'ın daha kontrollü başlayacağını düşünüyorum. Jesus bu derbiyi mutlaka kazanmak isteyecektir. İki takım da galibiyet için çıkacak ama beraberlik Galatasaray'a yarar. İbre Galatasaray'dan yana. Ben Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum. Gollü ve seyir zevki yüksek bir karşılaşma bekliyorum.

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi uyardı: Derbide tekrarı hüsran demek

Ersin Düzen: Derbide favorim Fenerbahçe. Gollü bir galibiyet bekliyorum. Fenerbahçe, Galatasaray'dan daha iyi oynuyor. Galatasaray kazansa bile maçların son bölümlerinde sıkıntı yaşıyor. Sarı-lacivertli takımda maçın hikayesini değiştirecek daha çok oyuncu var. Fenerbahçe'nin bulacağı erken golle derbiyi farklı kazanacağını düşünüyorum. Muslera iyi oynarsa farklı galibiyetin önüne geçebilir.

Haberin Devamı

Serhat Ulueren: Galatasaray'ın yenilmeyeceğini düşünüyorum. Deplasmanda daha iyi oynuyorlar. Muhtemelen Icardi'yi yedek soyunduracak Okan hoca. Fenerbahçe maça seyircisinin de desteğiyle baskılı başlayacak. İki takım lehine olan hakem hatalarından dolayı gergin bir derbi olacak. Dünya Kupası sonrası iki takımın da hakemler tarafından kollandığı aşikar. Ben kırmızı kartlı ve gollü bir beraberlik bekliyorum. Stresli olacak olan taraf Fenerbahçe olacak. Mutlaka kazanmak isteyen taraf Fenerbahçe olacak. Galatasaray biraz daha kontrollü başlayacak. Eğer Galatasaray, Gomis veya başka bir oyuncusuyla golü bulursa ilk 30 dakikada maç tamamen Galatasaray'ın lehine de dönebilir. Şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe'nin bu baskıyla baş edebileceğini düşünmüyorum. Bu derbileri yaşamış oyuncusu çok yok. Psikolojik avantaj Galatasaray'dan yana. Öncelikle beraberlik. İki taraftan biri kazanacaksa Galatasaray kazanır diyorum.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi uyardı: Derbide tekrarı hüsran demek

Evren Turhan: Galatasaray lider olarak gidecek Kadıköy'e iki haftadır yaşanan olaylar iki tarafı da germiş durumda. Umarım bu oyun olarak sahaya yansımaz. Çok kaliteli bir derbi izleriz. Galatasaray 6'da 6 yaparak Kadıköy'e gidiyor orada kaybetmemesi çok önemli. Şampiyonu belirleyecek bir maç değil ama bir derbi maçı sonuçta. Galatasaray için kazanıp gelmek muhteşem olur ama berbaerlik de çok kötü bir sonuç değil. Taraftar avantajı Fenerbahçe'de favori olarak görünüyorlar. Derbileri kazanmak önemli tarihe geçecek ama işin sonunda şampiyon olmak önemli. Galatasaray, Kadıköy'de üst üste 2 sezon orada kazandı ama şampiyon olamadı. Tek isteğim hakemi ve VAR'ı konuşmamak.

Fatih Akyel: Derbide Fenerbahçe kendi saha ve seyirci avantajını kullanmak isteyecek. Galatasaray ise deplasmanda kaybetmek istemeyecek. Galatasaray yenilmeden dönmek isteyecek. Bol gollü bir derbi izleyebiliriz. Şampiyonluk yarışında diğer takımlar araya girmek istese de Fenerbahçe ve Galatasaray arasında bir yarış olacak. Galatasaray, Ankaragücü karşılaşmasında iyi oynayamadan kazandı. Fenerbahçe ise Trabzonspor mağlubiyeti sonrası Hatayspor ve Antalyaspor galibiyetleriyle moral buldu. Burada skoru defans oyuncuları ve kalecilerin tutumu belirleyecektir. Derbinin gollü geçeceğini düşünüyorum. Galatasaray'ın daha kontrollü olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi uyardı: Derbide tekrarı hüsran demek

GALATASARAY'DA SOL BEK KRİZİ

Galatasaray’da derbi öncesi ‘sol bek’ sıkıntısı yaşanıyor. Ankaragücü maçının kazanılmasına rağmen özellikte sol bekte Patrick van Aanholt’un sergilediği performans endişe yarattı.

Fenerbahçe maçı öncesi sol tarafta yaşanan bu tablo teknik direktör Okan Buruk’u zor durumda bırakırken Van Aanholt’suz formüller üzerinde durulmaya başlandı.

Kazımcan ve Emre Taşdemir’in sakatlığında şans bulan ancak bunu iyi kullanamayan Hollandalı futbolcu yenilen golde hata yaptı. Aynı zamanda tecrübeli sol bekin maçın 2. yarısındaki performansı da büyük hayal kırıklığı yarattı.

Aanholt’un şu anda kadrodaki tek sol bek oyuncu olmasına rağmen performansını güvenilir bulmayan ve derbi için riskli gören Okan Buruk’un Dubois’yı tercih edebileceği öğrenildi. Böylece Boey ve Dubois beklerde tercih edilecek.

Dubois bu sezon 11 resmi maça çıkarken 3 karşılaşmada sol bekte görev yapmıştı. Patrick van Aanholt ise bu sezon 13 resmi maçta görev aldı, 2 asist katkısı verdi.

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi uyardı: Derbide tekrarı hüsran demek

JOSHUA KING: FİKSTÜR AÇIKLANDIĞINDA İLK BU MAÇA BAKMIŞTIM

Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Joshua King, dün antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Pazar akşamı oynanacak Galatasaray derbisini değerlendiren King, “Derbinin öneminin bilincindeyiz. Derbi için sabırsızlanıyorum. Türk arkadaşlarım, Fenerbahçe’ye transfer olduğumda ‘Galatasaray’a gol atarsan taraftarlar seni daha çok severler’ demişti. Fikstür açıklandığında da ilk Galatasaray maçının tarihine bakmıştım. Elbette derbide gol atmak önemli ama benim esas amacım Fenerbahçe formasıyla ligi kazanmak. Derbi sadece 3 puanlık bir maç. Eğer Galatasaray’a gol atarsam asker selamı sevincini yine yaparım” dedi.

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi uyardı: Derbide tekrarı hüsran demek

ERCAN GÜVEN: YILDIZINIZ PARLASIN

Milliyet yazarı Ercan Güven, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi iki takımın da iyi yönlerini ve zaaflarını kaleme aldı. 

Ercan Güven'in yazısı şu şekilde;

Hani işleri yolunda giden, tuttuğu altın olanlara “yıldızı parladı” denir ya… Pazar günü Kadıköy’de oynanacak ve muhtemelen Süper Lig’in eskizini ortaya koyacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde tam tersi!

Önce “yıldızları parlayacak” Fenerbahçe veya Galatasaray’ın ki, işleri yoluna girsin… Altın değerinde ve altı puana eşdeğer ganimetle yoluna devam etsin. Camianın gözleri ışıl ışıl olsun, moral üstünlüğü ele geçirsin.

Evet, bu derbinin kaderini iki takımdaki yıldızların performansı belirler ancak.

Neden?..

Henüz zaman makinesi icat edilmediği ve Pazar gecesine gidip dönmek mümkün olmadığı için düne, bugüne bakıyoruz kaçınılmaz olarak.
Geçmiş diyor ki, Fenerbahçe ile Galatasaray pek çok üstünlükleri yanı sıra vahim zaafları olan takımlar. Elbette kusursuz takım yoktur ama iki kadim kulübün defoları, bırakın güçlü ezeli rakipleri, mütevazı takımlara bile puan verdi, maç kaybettirdi.
Derbide tekrarı, sezonda hüsran demek.

Birinin savunma hattı zaman zaman elek gibi diğerinin sol tarafı sanki açık kapı. Biri hücumda çoğalmak için orta sahayı eksik tutmaktan çekinmiyor, öbürü orta saha güvenliğini tercih edip hücumda tam anlamıyla çoğalamıyor. Kaleciler konsantrasyon sorunları yaşayabiliyor. Kanatlar farklı çalışıyor, çünkü ikisinin de kanatlarında farklı özellikte adamlar var ve hocalar farklı beklentiler içinde. Bu kıyaslama çok uzar.

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi uyardı: Derbide tekrarı hüsran demek

Peki… Fenerbahçe’nin veya Galatasaray’ın ya da her ikisinin birden “yıldızları” parlarsa derbide?..

Mesela Fenerbahçe stoperleri arkaya uzatılan topları süpürür, kaçan adamların tepesinde biterse takım kusursuz bir önde baskı ile oynarken? Galatasaray orta sahasındaki yıldızlar, rakibin baskısını tersyüz edip savunmaya bariyer olduğu kadar hücumda yer kaparak ışıl ışıl parlarsa.
Kısaca, yıldızı parlamayana puan yok bu derbide.

Bir zahmet parlasınlar artık. En azından Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimleri kadar çabalasınlar.

Sezar’ın hakkı sezar’a!.. Eksik olmasınlar, derbide bir dirhem avantaj uğruna bin ayıbı göze aldı Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kıymetli yöneticileri.
Hadi ayıp demeyelim. Bastırma, zorlama, kanırtma daha uygun.

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi uyardı: Derbide tekrarı hüsran demek

Bir derbide en kestirme avantaj nasıl sağlanır?

Bir zamanlar Avrupa’daki sigara-gofret otomatlarına kuruyup iz bırakmayan buzdan para basıp adamları çıldırtan bir neslin ahfadı olarak bizim bildiğimiz “hakem ile”!..

Kıymetli yöneticilerin “hakemi tarafsız kılmak” girişimleri, herkesin malumu olduğu gibi “rakibi değil bizi kolla” diye “hakeme pazı göstermekti” ve her derbide olduğu gibi tekrar denendi. Ne “memleket meselesi” kaldı, ne VAR’ın kapılarını parçalamak. Daha ne yapsınlar?
Teknik direktörler de iyisiyle kötüsüyle oyun formatlarını çoktan çizmişler zaten.

Şimdi sıra yıldızlarda.

Yazarlar