Fenerbahçe Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde nasıl gruptan çıkar? İşte tüm ihtimaller

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde nasıl gruptan çıkar? İşte tüm ihtimaller

14.12.2023 - 18:54 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, gruptaki son maçında Spartak Trnava ile karşı karşıya gelecek. Kadıköy'deki maç öncesi sarı-lacivertlilerin gruptan çıkma ihtimalleri belli oldu.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Liginde nasıl gruptan çıkar İşte tüm ihtimaller

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 6'ncı maçında Spartak Trnava'yı konuk edecek. Heyecan dolu mücadele öncesi sarı-lacivertlilerin gruptan çıkma ihtimalleri netlik kazandı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne muhteşem bir başlangıç yapan Fenerbahçe, son 2 maçta aldığı mağlubiyetler sonrası 9 puanda kaldı ve 6'ncı haftaya 3'üncü sırada girdi. Sarı-lacivertlilerin grubundaki tüm ihtimalleri sizler için derledik. İşte 'Fenerbahçe nasıl gruptan çıkar' sorusunun cevabı...

RÜYA GİBİ BAŞLANGIÇ

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. Eleme Turu'ndan başlayan Fenerbahçe, Zimbru engelini farklı skorlarla geçti. Sarı-lacivertliler, 3. Eleme Turu'nda NK Maribor'a da takımladı ve Play-Off oynama hakkı kazandı. İsmail Kartal'ın öğrencileri, Play-Off Turu'ndaki rakibi Twente'yi içeride 5-1'le geçerken deplasmanda da 1-0 mağlup etti ve Konferans Ligi'nde gruplara kaldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin grup aşamasındaki rakipleri Nordsjaelland, Ludogorets ve Spartak Trnava oldu. Sarı-lacivertliler ilk maçta Nordsjaelland'ı 3-1 mağlup etti. Fenerbahçe, ikinci mücadelede ise Spartak Trnava deplasmanında 2-1 kazandı. İsmail Kartal'ın öğrencileri, Ludogorets'i de 3-1'lik skorla geçerek 3'üncü haftayı 9 puanla lider tamamladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe için grup aşamasının diğer yarısı kabus gibi başladı. Ludogorets'e 2-0 yenilen sarı-lacivertliler, Nordsjaelland deplasmanında 6-1 mağlup oldu ve tarihindeki en farklı mağlubiyetlerinden birini yaşadı.

Sarı-lacivertliler şu ana kadar oynadığı maçlarda 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet yaşadı ve 9 puan toplama başarısı gösterdi. Sarı-lacivertliler, genel averajla Ludogorets'in gerisinde kalarak son maçlar öncesi grup 3'üncüsü konumunda yer aldı.

Haberin Devamı

İşte Fenerbahçe'nin de yer aldığı UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nun puan durumu:

1-) Nordsjaelland: 10 puan
2-) Ludogorets: 9 puan
3-) FENERBAHÇE: 9 puan
4-) Spartak Trnava: 1 puan

Fenerbahçe'nin Spartak Trnava'yı konuk ettiği maçla birlikte gruptaki bir diğer mücadele olan Ludogorets - Nordsjaelland müsabakası da başlayacak.

İŞTE F.BAHÇE'NİN GRUPTAN ÇIKMA İHTİMALLERİ

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Spartak Trnava'yı Kadıköy'de mağlup etmesi halinde diğer sonuca bakmaksızın UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde üst tura yükselecek. Sarı-lacivertliler, rakibiyle berabere kalması halinde Ludogorets'in Nordsjaelland'a mağlup olmasını bekleyecek. Fenerbahçe, Spartak Trnava'ya mağlup olması halinde Nordsjaelland'ın Ludogorets'i farklı geçmesini bekleyecek.

Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup lideri olması halinde adını doğrudan Son 16 Turu'na yazdıracak. Sarı-lacivertliler, grup ikincisi halinde UEFA Avrupa Ligi'nden gelen rakibiyle play-off maçları oynayacak. Bu eşleşmenin galibi Son 16 Turu'na yükselecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, grup 3'üncüsü olması halinde bu sezon için Avrupa kupalarına veda edecek. İşte olası sonuçlara göre Fenerbahçe'nin puan durumu...

SENARYO 1

F.Bahçe kazandı, Ludogorets kazandı.

Fenerbahçe ve Ludogorets'in müsabakalarında galip gelmesi halinde genel averaja bakılacak. Bu durumda puan tablosundaki sıralamayı averaj belirleyecek ve Fenerbahçe ya 1 ya da 2'nci sırada organizasyona devam edecek.

SENARYO 2

F.Bahçe kazandı, Ludogorets beraberlik.

Fenerbahçe, Spartak Trnava'yı mağlup etmesi halinde puanını 12'ye yükseltecek. Ludogorets ve Nordsjaelland'ın berabere kaldığı senaryoda, sarı-lacivertliler grup lideri olacak.

1-) F.Bahçe: 12 puan
2-) Nordsjaelland: 11 puan
3-) Ludogorets: 10 puan

SENARYO 3

F.Bahçe beraberlik, Nordsjaelland kazandı.

Fenerbahçe'nin Spartak Trnava'yla puanları paylaşması ve Nordsjaelland'ın Ludogorets'i mağlup etmesi halinde sarı-lacivertliler grubunu 2'nci sırada tamamlayacak.

1-) Nordsjaelland: 13 puan
2-) Fenerbahçe: 10 puan
3-) Ludogorets: 9 puan

SENARYO 4

F.Bahçe kaybetti, Ludogorets kaybetti.

Fenerbahçe, Spartak Trnava'ya mağlup olduğu bir senaryoda Ludogorets'in de Nordsjaelland'a yenilmesi halinde yine genel averaja bakılacak. Sarı-lacivertlilerin 1 farklı mağlup olduğu senaryoda Ludogorets'in en az 3 farklı mağlup olması beklenilecek.

Fenerbahçe bu senaryolarda ise Avrupa kupalarına veda edecek:

F.Bahçe kaybetti, Ludogorets beraberlik.
F.Bahçe kaybetti, Ludogorets kazandı.
F.Bahçe beraberlik, Ludogorets beraberlik.
F.Bahçe beraberlik, Ludogorets kazandı.

Yazarlar