Fenerbahçe Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan ilk 11'de zorunlu değişim!

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan ilk 11'de zorunlu değişim!

26.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İstanbulspor karşısına 10 eksikle çıkacak olan Fenerbahçe’de İsmail Kartal belki de en farklı 11’ini oluşturacak. Tartışılan isimlerden olan Zajc ön liberoda, asıl mevkiisi sol açık olan King ise sağda görev yapacak.

Fenerbahçede İsmail Kartaldan ilk 11de zorunlu değişim

Fenerbahçe’de, İstanbulspor maçı öncesinde büyük bir kadro sıkıntısı yaşanıyor. Uzun zamandır birçok oyuncusu kart sınırında mücadele eden sarı-lacivertliler, Süper Lig’deki son mücadeleye tam 10 eksikle çıkacak. Derbide sakat sakat forma giyen Osayi’nin de forma giyememesi halinde bu rakam 11’e çıkacak.

Haberin Devamı

İsmail Yüksek, Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Serdar Aziz sakatlıkları, Batshuayi, Djiku, İrfan Can Eğribayat, Oosterwolde ile Mert Hakan Yandaş da cezası nedeniyle Fenerbahçe’de oynayamayacak olan isimler... İsmail Kartal’a tek iyi haber ise Becao’dan geldi. Tecrübeli stoper, kart cezasını Galatasaray derbisinde çekti ve bu mücadelede oynayabilecek.

Salı günü ilk yapılan idmandan itibaren birçok formasyon deneyen tecrübeli çalıştırıcının ilk 11’ine karar verdiği öğrenildi. Sarı-lacivertli takımda kaledeki isim değişmeyecek ve Livakovic görev yapacak. Sağbekte Osayi oynamazsa Mert Müldür şans bulacak, defans ikilisi ise Çağlar ile Becao’dan oluşacak. Solbekte de her zamanki gibi Ferdi forma giyecek. Orta alanda Fred’in partneri sezon boyunca en çok tartışılan isimlerin başında gelen Zajc olacak.

Haberin Devamı

Eksikler nedeniyle adeta çöken sağ kanatta asıl mevkiisi sol kanat olan King oynayacak. Derbide sağ kanada kayan Szymanski bu kez eski bölgesine 10 numaraya geçecek. Sol kanatta ise her zamanki gibi Tadic forma giyecek. Son maçlarda forvette tercihini Batsuhayi’den kullanan Kartal, Belçikalı golcü cezalı olduğu için Edin Dzeko’ya şans verecek.

BONUCCI'YE VEDA

Devre arası transfer döneminde Fenerbahçe’ye katılan ve aktif futbolculuk kariyerini bugün noktalayacak olan İtalyan savunma oyuncusu Leonardo Bonucci’ye sarı-lacivertliler veda etti. Antrenman öncesi Teknik Direktör İsmail Kartal ve oyuncularla bir araya gelen Bonucci’ye, tüm takımın imzaladığı Fenerbahçe forması hediye edildi.

37 yaşında futbolculuk kariyerini noktalama kararı alan Bonucci de, “Bu harika ailenin bir parçası olmak benim için bir zevkti. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yazarlar