Fenerbahçe Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın sarı-lacivert kronolojisi!

Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın sarı-lacivert kronolojisi!

02.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertlilerde üçüncü İsmail Kartal dönemi resmen başladı. Tecrübeli futbol adamı hem oyunculuk hem de antrenörlük kariyerinde uzun yıllar Fenerbahçe’de yer aldı, unutulmaz başarılara imza attı.

Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın sarı-lacivert kronolojisi

Fenerbahçe’de 2023-24 sezonu başlarken teknik direktör İsmail Kartal’ı da yeni bir dönem bekliyor. Üçüncü kez sarı-lacivertli takımın başına geçen Kartal, hayatı boyunca hem oyuncu hem de antrenör olarak hizmet ettiği Fenerbahçe’de birçok başarıya imza attı. 62 yaşındaki çalıştırıcı daha önce futbolcu ve yardımcı antrenör olarak kazandığı şampiyonlukları teknik direktör olarak yaşamayı hedefliyor. Futbolculuğu döneminde 11 sene sarı-lacivertli çubuklu formayı taşıyan, kaptanlık yapan, kupalar kaldıran İsmail Kartal, antrenör olarak da hemen hemen her kademede çalıştı. İşte hayatının önemli bir bölümünü Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın sarı-lacivert kronolojisi:

Haberin Devamı

- 1983-1994 arası 11 sene Fenerbahçe’de forma giyen İsmail Kartal, sağ bekte görev aldı, 235 resmi maçta oynadı, 15 gol attı. 1984 ve 1989’da iki şampiyonluk kazandı. Bilhassa 1989’da 103 gollü şampiyonlukta yer alarak tarihe geçti. Ayrıca iki de Cumhurbaşkanlığı Kupası kaldırdı.

- 1996’da altyapıda göreve başlayan İsmail Kartal, dönemin A takım hocası Carlos Alberto Pareira ile hep koordineli çalıştı. Kartal, kariyerinde Pareira’nın önemli bir etkisi olduğunu vurguluyor.

- İsmail Kartal, 1997-1999 arasında yardımcı antrenörlük görevini üstlendi. Özellikle Joachim Löw ile başarılı bir iletişim yakaladı.

- 2003-04 sezonunda Fenerbahçe’nin PAF takımını çalıştıran İsmail Kartal, başarılı maçlar çıkardı. Dönemin A takım hocası Christoph Daum ile hep iletişimde kaldı.

Haberin Devamı

- 2010-13 yılları arası eski takım arkadaşı Aykut Kocaman’ın teknik ekibinde yer aldı. 2010- 11 sezonunda kazanılan şampiyonluk ile 2012 ve 2013’te Türkiye Kupası’nı kaldıran takımın önemli bir parçası oldu. 2012-13’te UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final oynanırken başarılı rakip analizleriyle dikkat çekti.

2013-14 sezonunda Ersun Yanal’ın ekibinde devam eden İsmail Kartal, nisan ayında kutlanan şampiyonluğun mimarlarından biriydi.

- 2014-15 ve 2021-22 sezonlarında iki farklı dönemde takımı çalıştıran İsmail Kartal, Süper Kupa kazandı, 67 maçta 42 galibiyet, 15 beraberlik ve 10 yenilgi yaşadı.

Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın sarı-lacivert kronolojisi

ZOR GÜNLERİN ADAMI

İsmail Kartal, Fenerbahçe’de iki önemli dönemde görev aldı. 3 Temmuz sürecinde Aykut Kocaman ile beraber takımı toplayan ve camiaya moral veren isimlerden oldu. Daha sonra 4 Nisan 2015’te Rize’den dönüşte takım otobüsüne yapılan silahlı saldırıda teknik direktörlük koltuğunda İsmail Kartal vardı. O dönem futbolcuların psikolojik olarak etkilenmemesi adına yoğun çaba harcadı.

ÜÇÜNCÜ DÖNEM BAŞLIYOR

Fenerbahçe, 2023-24 sezonunu bugün resmen açıyor. Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde sezonun ilk antrenmanı gerçekleşecek. Milli Takımlara giden oyuncular takıma 5 Temmuz tarihinde katılacak. 8 Temmuz’a kadar çalışmalarını İstanbul’da sürdürecek olan Fenerbahçe, 9-15 Temmuz tarihleri arasında Rusya’nın St. Petersburg şehrinde Pari Premier Cup Turnuvasında yer alacak. Rusya’da Zenit, Neftçi Bakü ve Kızılyıldız ile maçlar oynayacak sarı-lacivertliler, 15 Temmuz’da İstanbul’a dönecek.

Haberin Devamı

KALECİLERİ GÖRECEK

Yabancı kaleci transferinin gündemde olduğu Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, mevcut kalecileri yakından görmek istiyor. Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat ve Ertuğrul Çetin’in performanslarına bakacak tecrübeli çalıştırıcı duruma göre transfere onay verecek. Yabancı kaleci transferi için Livakovic ismi öne çıkıyor.

Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın sarı-lacivert kronolojisi

RYAN KENT, İSTANBUL’DA

Sarı-lacivertli takımın yeni transferlerinden Ryan Kent, dün akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. Bugünkü antrenmana katılacak olan Kent, sağlık kontrollerinin ardından takıma dahil olacak. FB TV’ye açıklamalarda bulunan İngiliz yıldız, “Teklif aldığım andan itibaren sabırsızlanıyordum. Sonunda burada olduğum için çok mutluyum. İstanbul hakkında da çok güzel şeyler duydum. Hem takım arkadaşlarımız, hem teknik heyetimiz, hem de taraftarlarımızla buluşmak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

BERİSHA, AUGSBURG’A

Yeni sezon öncesi Fenerbahçe’de Mergim Berisha konusunda sıcak gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz sezonu Almanya’da Augsburg takımında kiralık geçiren Berisha için çalışmalarını hızlandırdı. Augsburg’un Mergim Berisha’nın 4.5 milyon euroluk satın alma opsiyonunu devreye alacağı kaydedildi. Golcü futbolcu, 2021-22 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. Öte yandan Fenerbahçe’de diğer kiradaki forvetler Samatta ve Tiago Çukur için de kulüp aranıyor, gönderilmeleri planlanıyor.

YERLİ YILDIZLAR HAZIR

Sarı-lacivertlilerde İsmail Kartal döneminin başlamasıyla beraber yerli oyuncuların önemi de artacak. 2021-22 sezonunda Kartal’la çalışan yerli futbolcular da farklı bir heyecan duyuyor. Jorge Jesus döneminde ilk 11’den uzak kalan bazı isimler için ayrıca yeni bir dönem başlayacak.

Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Ferdi Kadıoğlu, Emre Mor, İsmail Yüksek ve Serdar Aziz gibi isimler başta olmak üzere birçok futbolcu İsmail Kartal’ın gözüne girmeye çalışacak. Özellikle Rusya kampındaki antrenman ve maçlardaki performanslar belirleyici olacak. 8+3 yerli kuralının da Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarında uygulanacak olmasından dolayı yerli oyuncular önem kazanıyor. Daha önce İsmail Kartal idaresinde Mert Hakan, Serdar Aziz, İrfan Can Kahveci, Ferdi ve Serdar Dursun gibi yerli isimler ilk 11’in değişilmezi olmuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın sarı-lacivert kronolojisi