Fenerbahçe Fenerbahçe'de yeni Vedat Muriqi; Haji Wright

Fenerbahçe'de yeni Vedat Muriqi; Haji Wright

14.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin ara transferde kadrosuna katmak istediği Haji Wright’ın yüksek potansiyeli ve ileride kulübe para kazandırma ihtimali dikkat çekiyor. 24 yaşındaki ABD’li golcü için Rize’den gelip Lazio’ya giden Vedat Muriqi örneği öne çıkarılıyor.

Fenerbahçede yeni Vedat Muriqi; Haji Wright

Samet Akaydın’la ara transfer dönemine hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe’de sıcak saatler yaşanıyor. Sarı-lacivertliler savunmadan sonra hücum hattına da takviye planlıyor.

Haberin Devamı

Antalyaspor’un yükselen yıldızı Haji Wright konusunda resmi temaslar başladı. Fenerbahçe’de 4.5 milyon euro artı Bruma ve Lemos’un Antalyaspor’a sunulduğu ifade edildi.

24 yaşındaki forvet konusunda Fenerbahçe’nin istekli olduğu bildirildi. Sarı-lacivertlilerin tıpkı Vedat Muriqi gibi Haji Wright’ın da adından söz ettirerek Avrupa’ya iyi bir lige transfer olabileceği belirtiliyor. Genç forvetin ABD ile 2022 Dünya Kupası’nda da oynaması ve potansiyeliyle Avrupa’da tanınmasının önemli olduğu vurgulanıyor.

Haji Wright’un ilerleyen dönemde kulübe rahatlıkla para kazandırabileceği, şimdiki bonservis bedelini 2’ye katlayabileceği kaydediliyor.

Teknik direktör Jorge Jesus da hem Süper Lig’de hem de Dünya Kupası’nda izleyip yakından bildiği Haji Wright için olumlu rapor veriyor. Ayrıca transfer gerçekleşirse sözleşmesi sezon sonu bitecek olan ve birçok talibi bulunan Enner Valencia’nın da yerini doldurma şansı doğacak.

Haberin Devamı

Şu anda iki kulübün görüşmesi kadar oyuncunun da kararı önem taşıyor. Haji Wright’ın henüz kararını vermediği belirtiliyor.

Öte yandan bu sezon Antalyaspor’da 17 resmi maçta 10 gol atan ve 1 asist yapan ABD’li yıldızın performansı da beğeni topluyor.

DEĞERİNİ ARTIRDI

Geçen sezon Danimarka’nın Sönderjyske kulübünden satın alma opsiyonuyla kiralanan ve bonservisine 1.88 milyon euro ödenen Haji Wright değerini artırdı.

2022 Dünya Kupası’nda ABD formasıyla 4 maça çıkıp 1 gol atmıştı. Antalyaspor’da da son 1.5 yılda 52 maçta 26 gol atan ve 3 asist yapan 24 yaşındaki yıldız büyük beğeni topladı. Haji Wright’ın Antalyaspor ile Haziran 2025’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

JOAO PEDRO MUTLULUĞU

Süper Lig’in 19. haftasında yarın akşam Gaziantep FK ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü.

Jorge Jesus yönetiminde gerçekleştirilen idman salonda kuvvet ve dayanıklılık çalışmaları ile başladı. Ardından sahada koşu, ısınma, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yapan sarı-lacivertli futbolcular antrenmanı taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamladı. Bu arada Joao Pedro da dün takımla beraber antrenmanda yer aldı. Brezilyalı futbolcunun beklenenden çok daha kısa sürede takım antrenmanlarına katılması yüzleri güldürdü. Pedro’nun profesyonelliği ve tedavi sürecindeki fedakarlıkları takdir topladı.

Haberin Devamı

Yazarlar