Şampiyonlar Ligi Fenerbahçe'nin radarına takılmıştı, Manchester City defansını dağıttı!

Fenerbahçe'nin radarına takılmıştı, Manchester City defansını dağıttı!

29.11.2023 - 10:01 | Son Güncellenme:

Geçen yıl transfer döneminde sarı-lacivertli takımın gündemine gelen yıldız forvet, Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Manchester City defansını hallaç pamuğu gibi attı.

Fenerbahçenin radarına takılmıştı, Manchester City defansını dağıttı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün gece son şampiyon Manchester City kendi sahasında Red Bull Leipzig'i konuk etti. Etihad Stadı'ndaki karşılaşma müthiş mücadeleye sahne olurken, futbolseverler gole doydu.

Haberin Devamı

OPENDA'DAN TEK KİŞİLİK GÖSTERİ

Maça fırtına gibi giren taraf Alman ekibi oldu. Bu bölümde Alman ekibinin forveti Luis Openda adeta tek kişilik gösteri yaptı. 23 yaşındaki futbolcu, 13. dakikada City savunmasının arkasına sarktı ve şık bir vuruşla takımını öne geçirdi. VAR incelemesi sonrası hakem Glenn Nyberg gol kararını verdi.

Fenerbahçenin radarına takılmıştı, Manchester City defansını dağıttı

EDERSON'U BİR KEZ DAHA MAĞLUP ETTİ

33'te bu kez kontratakta kendi yarı sahasından topu kapan Openda, Ruben Dias'ı ekarte ettikten sonra kaleci Ederson'u bir kez daha mağlup etti ve sürpriz bir biçimde skoru 2-0'a getirdi. Ancak İngiliz devi ikinci yarıda maçta müthiş bir geri dönüşe imza attı. 54'te Haaland, 70'te Foden ve 87'de Alvarez'in golleriyle sahadan 3-2 galip ayrılmasını bildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin radarına takılmıştı, Manchester City defansını dağıttı

F.BAHÇE'NİN GÜNDEMİNE GELDİ  

Manchester City savunmasını adeta dağıtan Luis Openda, geçen yıl Hollanda ekibi Vitesse'de kiralık olarak forma giyerken Fenerbahçe'nin gündemine gelmişti. O dönem tapusu Club Brugge'de bulunan yıldız forvet, 2022 Temmuz'da 15.3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Lens'e transfer oldu.

RB LEIPZIG 38.5 MİLYON EURO ÖDEDİ 

Lens formasıyla 38 lig maçında 21 gol, 4 asistlik performansı sonrası Openda'yı geçtiğimiz yaz 38.5 milyon euro bonservis bedeliyle Red Bull Leipzig renklerine bağladı. Bundesliga'da 9 gol, 3 asistle dikkat çeken Belçikalı yıldız, Şampiyonlar Ligi'nde ise şu ana kadar 4 kez ağları havalandırdı.