Şampiyonlar Ligi PSG son dakikada bir puanı kurtardı! Mbappe sahnede

PSG son dakikada bir puanı kurtardı! Mbappe sahnede

29.11.2023 - 01:48 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda PSG, sahasında ağırladığı Newcastle United karşısında maçın büyük bölümünü geride götürmesine rağmen 90+8'de gelen penaltı golüyle beraberliği kurtardı.

PSG son dakikada bir puanı kurtardı Mbappe sahnede

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde büyük rekabete sahne olan F Grubu'nda büyük heyecan yaşanıyor. Gruptaki beşinci maçlar kapsamında PSG, sahasında Newcastle United'ı ağırladı. Deplasmanda 4-1 kaybettiği rakibinden rövanşı almak isteyen PSG, 90+8. dakikada gelen penaltı golü sonucunda gelen 1-1'lik beraberlikle yetindi.

Haberin Devamı

Newcastle United, 24. dakikada Alexander Isak'ın attığı golle Parc des Princes deplasmanında öne geçmişti. 90+8. dakikada Kylian Mbappe'nin penaltıdan attığı gol PSG'ye 1-1'lik beraberliği getirdi.

GRUPTAN ÇIKAN İLK TAKIM DORTMUND

Grupta gecenin diğer maçında Borussia Dortmund, deplasmanda karşılaştığı Milan'ı 3-1 mağlup ederek rakibine ağır bir darbe vurdu ve ulaştığı 10 puanla bu grupta bir üst turu yakalayan ilk takım oldu. Son hafta maçları öncesi PSG, 7 puanla ikinci sırada yer alırken Newcastle United ve Milan, 5'er puanla Fransız devini takip ediyor.

Son haffta PSG, deplasmanda Borussia Dortmund ile karşı karşıya gelecekken Newcastle United ise sahasında Milan'ı ağırlayacak.

DORTMUND 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 5’inci haftasında F Grubu’nda bulunan İtalya Serie A ekibi Milan, sahasında Almanya Bundesliga ekibi Borussia Dortmund’u ağırladı. San Siro’da oynanan karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs yönetti. Kovacs’ın yardımcılıklarını ise Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene yaptı. Karşılaşmayı konuk ekip 3-1’lik skorla kazandı. Karşılaşmanın henüz 6’ncı dakikasında Milan’da Olivier Giroud penaltıdan yararlanamazken 4 dakika sonra Borussia Dortmund, Marco Reus ile 10’uncu dakikada penaltıdan gol buldu: 0-1. Ev sahibi ekip etkili ataklarını sürdürürken ilk yarının bitimine 8 dakika kala Samuel Chukwueze 37’nci dakikada sahneye çıktı ve durumu 1-1’e getiren golü kaydetti. İkinci yarıda karşılıklı pozisyonlar ile geçerken Alman ekibi 59’uncu dakikada Jamie Bynoe-Gittens ile karşılaşmada tekrar öne geçti: 1-2. Konuk ekip üst üste pozisyonlardan sonra 69’uncu dakikada Karim Adeyemi ile farkı 2’ye çıkardı. 1-3. Maçta başka gol olmadı ve karşılaşma konuk ekibin 3-1 üstünlüğü ile sonuçlandı. Öte yandan Borussia Dortmund’ta milli oyuncu Salih Özcan, 55’inci dakikada Nico Schlotterbeck’in yerine oyuna dahil oldu. Bu sonucun ardından Alman ekibi Borussia Dortmund, 3’üncü galibiyetini alırken puanını da 10’a çıkardı ve liderliğini korudu. İtalyan ekibi Milan ise 2’nci mağlubiyetini aldı ve 5 puanla haftayı sonuncu sırada tamamladı.

Haberin Devamı

 

Günün diğer maçları ve alınan skorlar şu şekilde:
Lazio – Celtic: 2-0
Feynoord – Atletico Madrid: 1-3
PSG – Newcastle United: 1-1
Milan – Borussia Dortmund: 1-3
Manchester City – RB Leipzig: 3-2
Young Boys – Kızılyıldız: 2-0
Shakhtar Donetsk – Royal Antwerp: 1-0
Barcelona – Porto: 2-1