Diğer Feshane’de müthiş gala

Feshane’de müthiş gala

22.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin seçkin bir davetli topluluğuyla Feshane’de düzenlediği yirminci yıl gala gecesine, kurucu başkan Yavuz Kocaömer’i anma etkinlikleri damga vurdu.

Feshane’de müthiş gala

 

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi 20. kuruluş yılı münasebetiyle Artİstanbul Feshane’de görkemli bir Gala Gecesi düzenledi. TMPK Başkanı Dr. Av. Murat Aksu’nun ev sahipliğinde düzenlenen ve TMPK’nın kurucu başkanı merhum Yavuz Kocaömer’i anma etkinliklerinin damga vurduğu geceye; Uluslararası Paralimpik Komitesi Başkanı Andrew Parsons, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Paralimpik Komitesi Başkanı Raymon Blondel ve spor camiasından birçok kişi katıldı.

Haberin Devamı

TMPK Başkanı Aksu, açılış konuşmasında, Kocaömer’i ‘Paralimpik Hareketin Türkiye’deki öncüsü’ olarak nitelendirerek “Vefatı, paralimpik hareket için büyük bir kayıp oldu. Ancak onun vizyonu ve azmi, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin bugün geldiği noktayı şekillendirmeye devam ediyor” dedi ve engelli bireylerin topluma dahlinin, İstanbul’un 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği adaylığı yolunda en büyük avantajlarından biri olacağını dile getirdi. İstanbul Valisi Davut Gül, ise “İstanbul’un Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği konusunda engelli sporcularımızın yükselen başarı grafiği en büyük avantajlarımızdan biri olacaktır. Valilik olarak İstanbul’un bir spor başkenti olması için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar