İspanya La Liga FIFA'dan Barcelona'ya dev Gavi tazminatı!

FIFA'dan Barcelona'ya dev Gavi tazminatı!

22.11.2023 - 19:43 | Son Güncellenme:

İspanya Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Gürcistan ile oynadığı maçta sakatlanan Gavi'nin sezonu kapattığı öğrenilmişti. Genç yıldız için FIFA'nın Barcelona'ya ödeyeceği dev tazminat netlik kazandı.

FIFAdan Barcelonaya dev Gavi tazminatı

Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda İspanya ile Gürcistan ile oynanan maçta Gavi, 26'ncı dakikada ciddi bir sakatlık yaşamıştı. Barcelona, Gavi'nin ön çapraz bağlarının koptuğunu açıklamıştı. 19 yaşındaki orta sahanın sezonu kapatmasının ardından 2024 Avrupa Şampiyonası'nda da oynamama riski bulunduğu belirtilmişti.

Haberin Devamı

FIFA'nın bu sakatlık nedeniyle Barcelona'ya ödeyeceği tazminat bedeli netlik kazandı. Corriere della Sera'nın haberine göre; FIFA, Gavi'nin sakatlanmasının ardından Barcelona'ya 4 milyon 300 bin euro tazminat ödeme kararı aldı.

Gavi, Xavi Hernandez yönetimindeki Barcelona'da bu sezon 15 maçta şans bulmuştu. 19 yaşındaki orta saha bu süreçte 2 gol ve 1 asist üretmişti. Barcelona ile sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek Gavi'nin güncel piyasa değeri 90 milyon euro.

İspanya Milli Takımı'nda 27 maça çıkan Gavi, 5 gol sevinci yaşadı.

Yazarlar