Futbol FIFA'dan devrim gibi karar! Ofsayt kuralı değişiyor

FIFA'dan devrim gibi karar! Ofsayt kuralı değişiyor

01.07.2023 - 19:15 | Son Güncellenme:

FIFA'dan (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) ofsayt için tarihi bir karar geldi. Her sezon oynanan maçlarda tartışmalara neden olan ofsayt kuralı için FIFA, yeni bir düzenleme getirdiğini açıkladı.

FIFAdan devrim gibi karar Ofsayt kuralı değişiyor

FIFA, müsabakalarda ofsayt pozisyonlarındaki tartışmaları önlemek için önemli bir adım attı. FIFA'nın yeni ofsayt kuralı ile oyun akışının daha izlenebilir hale gelmesi amaçlandı. İşte Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin aldığı devrim gibi karar...

Haberin Devamı

KURALLAR DEĞİŞİYİOR

Yarı-otomatik ofsayt teknolojisinin giderek yaygınlaşmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği, ofsayt kuralında devrim yaratacak bir değişikliğe gitti. Alınan bu kararla artık oyun daha akıcı ve izlenebilir daha gelecek.

FIFAdan devrim gibi karar Ofsayt kuralı değişiyor

Haberin Devamı

TARİHİ BİR KARAR

VAR teknolojisinden önce fark edilmeyen bazı milimetrik ofsayt pozisyonlarına düdük çalınmaya başlanması sebebiyle FIFA, önemli ve tarihi bir karar aldı.

TAMAMEN ÖNDE OLMASI GEREKECEK

Hem FIFA hem de IFAB, hücum eden futbolcunun vücudunun tamamı rakip savunmanın önündeyse ofsayt olmasına karar verdi. Bu durumda hücum oyuncusunun küçük bir kısmı dahi rakip savunmayla aynı hizada olursa ofsayt kararı çıkmayacak.

Haberin Devamı

FIFAdan devrim gibi karar Ofsayt kuralı değişiyor

İSVEÇ, İTALYA, HOLLANDA'DA DENENECEK

Yeni ofsayt kararı, ilk olarak İsveç, Hollanda ve İtalya'nın düşük seviye liglerinde denenecek. Yeni kural ile birlikte 2022 Dünya Kupası'nda yarı-otomatik ofsayt sisteminin sebep olduğu milimetrik ofsayt kararlarının ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

"WENGER KURALI"

Dünyaca ünlü teknik direktör Arsene Wenger'in oyunun gelişimini hızlandırmak için desteklediği yeni ofsayt kuralı, "Wenger Kuralı" olarak adlandırılıyor. Wenger şu sıralarda FIFA Futbolu Geliştirme Direktörü olarak görev yapıyor.

FIFAdan devrim gibi karar Ofsayt kuralı değişiyor