Voleybol Filenin Sultanları'na Çizme büyük geldi

Filenin Sultanları'na Çizme büyük geldi

17.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’ne yarı finalde veda etti. İtalya en önemli silahı Egonu’nun ataklarını Bosetti, Chirichella ve Pietrini ile çeşitlendirince, buna çare üretemeyen ay-yıldızlılar maçta tek set dahi alamadı.

Filenin Sultanlarına Çizme büyük geldi

Ankara’nın ev sahipliğindeki FIVB Milletler Ligi’nde yarı final maçına çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya’ya 3-0 yenilmekten kurtulamadı. Filenin Sultanları, Ankara Spor Salonu’nda 12 bin seyircinin desteğine karşın rakibine 25-18, 28-26, 25-22’lik setlerle mağlup oldu.
İtalya en büyük silahı Egonu’yu set sonlarına saklayan, yıldız isme alınan önlemlerden doğan boşluğu Bosetti, Chirichella, ve Pietrini ile sayıya gidecek setleri yürürlüğe koyan bir stratejiyi çoğunlukla sahaya yansıttı. Danesi de bloklarıyla savunma gücünü pekiştirdi. İlk iki setin ortalarından itibaren vites yükselten Egonu sadece üçüncü setin erken bölümlerinde sahneye çıkmasına karşın 26 sayıyla maça damga vurdu. Onun yokluğundaki anları Türkiye’nin avantaja çevirememesinde manşet almadaki sıkıntılar, basit hatalar ve hücum organizasyonunu istenilen şekilde oluşturamamak etkili oldu.

Haberin Devamı

İtalya-Brezilya finali

Eda Erdem’in hem blok hem de tek ayak smaçlarıyla etkili olduğu bir günde, Egonu’nun bu taraftaki muadili Ebrar Karakurt’a yeterli ve uygun atak pozisyonları yaratılamaması da ay-yıldızlılar adına karşılaşmayı kazanmayı imkansızlaştıran bir diğer faktördü.

Milletler Ligi’ndeki diğer yarı final müsabasında Brezilya 14-25, 25-18, 26-24, 25-19’luk setlerle Sırbistan’ı 3-1 mağlup etti ve finale yükselen taraf oldu. Türkiye ile Sırbistan bugün 15.00’te üçüncülük maçında karşı karşıya gelirken, İtalya-Brezilya finali 18.30’da başlayacak.