Futbol Gakgoşlar'ın kalesi çöktü

Gakgoşlar'ın kalesi çöktü

06.11.2013 - 11:36 | Son Güncellenme:

Bu sezon geride kalan 10 haftada kalesinde 26 gol gören Elazığspor, ligin en fazla gol yiyen ekibi olarak dikkati çekiyor

Gakgoşların kalesi çöktü

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon geride kalan 10 haftada kalesinde 26 gol gören Elazığspor, ligin en fazla gol yiyen ekibi olarak dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

Ligde 10. hafta sonunda 7 puanla 16. sırada yer alan Elazığspor, geride kalan 10 maçta istikrarsız bir grafik çizdi. İlk 4 maçın 2'sinden galibiyetle, 1'inden beraberlikle, 1'inden ise mağlubiyetle ayrılan Gakgoşlar, sonraki 6 karşılaşmadan ise yenik ayrılarak taraftarını üzdü.

İlk 4 haftada rakip fileleri 8 kez havalandırıp kalesinde 6 gol gören Elazığ temsilcisi, sonraki 6 maçta ise 20 gol yedi ve sadece 3 gol atabildi.

Elazığspor, bu sezon sadece 4. haftada iç sahada 2-0 galip ayrıldığı Torku Konyaspor maçında gol yemedi.

Takım savunmasında güven vermedi

Kalesinde gördüğü 26 golle 10. hafta sonunda ligin en fazla gol yiyen ekibi olan Elazığspor, takım savunmasında güven vermedi. Gol yollarında da sıkıntı yaşayan Gakgoşlar, attığı 11 golle ligin en az gol atan ekipleri arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Elazığspor'da kalecilerinden Zülküf Özer forma giydiği 7 maçta 15, Vanja Ivesa ise görev aldığı 3 karşılaşmada 10 gol gördü. Ligin ilk haftasında Akhisar Belediyespor'un 3-1 galibiyetiyle sonuçlanan maçta ise kaleci Ivesa'nın 89. dakikada kırmızı kart görmesi üzerine, 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanan Elazığspor'da kaleye geçen sağ bek oyuncusu Adem Alkaşi, 89. dakikada penaltıdan gol yemişti.

Alınan başarısız sonuçların ardından 9. hafta sonunda Norveçli teknik adam Trond Sollied ile yollarını ayıran Elazığspor, yeni teknik direktörü Okan Buruk yönetiminde çıktığı ilk maçta da deplasmanda Trabzonspor'a 4-0 mağlup olmuştu.

Yazarlar